用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 今日收到聖三一的reject letter
go

今日收到聖三一的reject letter

如我所料, 今日收到聖三一的reject letter!
舊年哥哥interview時, 我好鍾意呢間kg, 但上年哥哥病+扭計, 所以reject
今年細佬再接再勵, 無扭計, 答問題慢熱, 所願講野, reject亦預左, 但今年對老c(學校)印象唔好, in時老師叫我同阿仔玩住先(足球&吊飾), 佢自已就行左去後面寫野, 背向我地跟本唔知我地o既表現....坐底玩弄問問題都好快手跟本無時間俾阿仔warm up, 之後就in 完....(雖然位少, 收生少, 阿 仔係細仔跟本無機會, 但我只怪佢in得得行, 太快)
可能我已經有偏見, 臨走落地下玩車車時,更覺混亂, 老師排住同家長"吹水", 小朋友自己揸車, 阿仔見到架吉車走埋去, 點知俾個高一個頭o既小朋友衝過搶車,結果阿仔被撞到大字型向後跌左落地.   
所以對學校印象扣晒分

親子童讀樂

我in完我都唔知in過d咩, 老師講野指令好唔清楚, 現場課室又混亂, 自己都覺仔仔表現得唔好, 今晚都會同你一樣比人reject, 好hurt呢又要受打擊, 今個星期第3次! = ="

回覆 1# alicialee1210 的文章

alicialee1210: 唔好唔開心啦! (雖然我都會, 但我始終覺得係佢地唔識欣賞阿仔 )

醒目開學勳章

Reject too... anyone being accepted??

一早知道REJECT多,我直頭無去到,因為正正係午睡時間,N1 IN過都知佢地想收什麼人,所以唔去真係無損失

親子童讀樂

原帖由 anteater 於 10-12-3 18:48 發表
一早知道REJECT多,我直頭無去到,因為正正係午睡時間,N1 IN過都知佢地想收什麼人,所以唔去真係無損失
我想問下佢地係想要d咩學生,因為bk好少人講呢間學校!bk 好似係sc,kv嘅討論區only

因為係全日制,所以佢地會選D乖D,自理能力高,已經識得表達自己的學生,因為照顧容易好多,機本上會找大仔大女,如果細仔細女但表現突出都有機會,唔標青的,咁小位,點會收呢?

親子童讀樂

明白晒, 唔該你.
原帖由 anteater 於 10-12-3 19:47 發表
因為係全日制,所以佢地會選D乖D,自理能力高,已經識得表達自己的學生,因為照顧容易好多,機本上會找大仔大女,如果細仔細女但表現突出都有機會,唔標青的,咁小位,點會收呢? ...

我今天亦收到reject letter, 雖然亦預咗會是reject, 其實當日阿B 當日表現也不佳, 面試中只集中玩"筆"起在籃內花形圖案, 老師叫他玩疊積目, 他又不肯 , 最後老師送他一個波波他又不要。 算吧  , 唯有寄望其他啦。

我昨天收到聖三一錄取信, 好意外...
我係in N1班, 阿B七月尾囡, 算細B(因只到八月尾出生的BB), 又未識講野, 有些指令做唔到.
有問自理能力上的問題. 咁我話我就係想佢返全日學自理lor...
in完好down, 覺得冇機會, 都冇周圍玩下就走了...
所以都唔知學校的收生標準架, 但應該唔係只考慮自理能力

阿囡係細b, 今天收到offer信.
她那天表現幾好, 十分聽老師指令.
老師都有問阿囡自理能力. 一般食粉/飯, 洗手, 去厠所, 著鞋襪等她都可以自己處理. 老公加多句話阿囡都好獨立, 唔鍾意比人幫忝~~ 可能係獨立, 收咗阿囡.

我阿囡係in k1,今日收到waiting letter!

回覆 2# Leung108 的文章

Leung108 & BBCOW2009: 恭喜晒!
我in o哥日老c完全無問過我阿仔的自理問題......

我都收到佢地offer, 阿囝都係細b, 仲係0810.  收佢我到有d意外, 因為我阿囝唔係好講野又唔係話十分獨立, 不過佢係文靜型, 我諗可能我阿囝係第二間讀緊全日nursery有d幫助.

我都收到佢地offer, 阿囝都係細b, 仲係0810.  收佢我到有d意外, 因為我阿囝唔係好講野又唔係話十分獨立, 不過佢係文靜型, 我諗可能我阿囝係第二間讀緊全日nursery有d幫助.

我都收到佢地reject letter, 阿囝係細b, 係0810,
我 in 都同MISS 講﹣你地唔會收咖,佢未識講野 (即表達自己),又係細B, MISS 話唔係睇年齡,其實阿仔IN 呢間的表現最好,無喊,聽MISS 話做踢波,在我心中已PASS,無奈佢位太少,其他小朋友表現更加好

我都收REJECT...問咩名,唔答; 幾大,唔答;叫佢"不"花花,叫咗幾次,老師走去寫野佢先做,老師見到,又走去再寫...之後叫SAY HELLO同踢波都做到...BUT 都係REJECT...