用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 請問34校網有邊間學校女仔讀好架?
go

請問34校網有邊間學校女仔讀好架? [複製鏈接]

請問34校網有邊間學校女仔讀好架?
另外, 有無人知讀

1) 德信幼稚園升小多數入到邊? 係咪 St Mary C. (女仔) 同油天?

2) 保良局常樂就多數聖三一堂, 獻主會? 呢兩間好唔好架? Band幾架? 將來升中ok唔ok架?
   0    0    0    0

34網選協恩啦,讀咩幼稚園同派唔派到油天及

St Mary 冇關, 住邊同你有幾多分才最重要

net 34. of cos heep yun la.

係第1&2 round派小學同你小朋友讀邊間幼稚園冇關
若你考私校, 直資 或將來要叩門時讀邊間幼稚園就會係學方的考慮因素之一
34網 女孩子可以考慮 : 協恩, 聖羅撒, 獻主會, 馬官, 陳瑞祺
我個女剛在第1st round好開心派到聖羅撒, 另我朋友的女兒就派到獻主會

原帖由 gozzila 於 10-12-2 07:11 發表
另外, 有無人知讀

1) 德信幼稚園升小多數入到邊? 係咪 St Mary C. (女仔) 同油天?

2) 保良局常樂就多數聖三一堂, 獻主會? 呢兩間好唔好架? Band幾架? 將來升中ok唔ok架? ...

醒目開學勳章

原帖由 gozzila 於 10-12-2 07:11 發表
另外, 有無人知讀

2) 保良局常樂就多數聖三一堂, 獻主會? 呢兩間好唔好架? Band幾架? 將來升中ok唔ok架? ...

協恩 ..

請問第一志願入哂St. Rose的是有多少分?再請問St. Rose中學的Banding?
謝謝。

原帖由 miffy 於 10-12-2 11:31 發表
1. 派小學係計分和跟校網派, 同讀邊間kg無關。
2. 獻主會在34網來講, 算是好二線的小學。
34網 (女仔) 人人都抽協恩, 我d fd第一志願去st. rose個個入晒。

我個女20分入到, 不過見有人是20分但入唔到, 所以都要等6月大抽獎
因為st rose都是一間區內熱門小學

多謝你回覆,請問15分住34區機會又怎樣?

原帖由 miffy 於 10-12-2 13:01 發表
有20分第一round入, 有第二round派位入。
st. rose中學band 1, 唔錯架, d女仔又純, 好多住何文田附近豪宅。

醒目開學勳章

順帶一提,round 1最少要有20分先好揀

原帖由 Chingding 於 10-12-2 08:36 發表
34網選協恩啦,讀咩幼稚園同派唔派到油天及

多謝各位意見!
不過我多數選聖羅撒同聖瑪莉, 因為我對囡係天主教徒, 又住34校網, 頭生子女, 我唔太明白點計分, 但我估係即係有20分掛。

問呢個問題都係因為對囡讀梗常樂n班, 老師好好, 對女返得好開心, 又係全日學令佢地飲食、生活同品德習慣都好左好多, 我都唔係太捨得走, 但係見佢地d課程好似...淺左少少, 對囡我自問佢地除左講野差少少外, 學野都幾快, 所以先考慮k1轉校, 好頭痛, 好唔捨得!

但之前有個曾向個到既老師話我知, 佢地09年度d學生派小一多去左聖三一同獻主會....所以有點擔心將來....

下星期會去考聖羅撒, 希望得, 但唔得都仲有德信响手, 德信聽聞都唔錯, 仲有傳聞易派入聖瑪莉...

真係好煩.....
‹ 上一主題|下一主題