用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 見完CAC評估既疑問?
樓主: loklok0104
go

見完CAC評估既疑問? [複製鏈接]

原帖由 Capricorn2521 於 10-12-2 16:44 發表
http://www.speech.com.hk/
地址: 觀塘巧明道117號港貿中心802室 (觀塘港鐵站A2出口 - APM直達)電話: 3568 1027
我未做過,不過聽口啤吾錯。

Thank you so much!

我剛剛收到當日幫細仔做評估既醫生, 問佢有關報告既問題.

醫生話叫我唔洗咁擔心, 因為當日既評估結果係小朋友發展各方面都正常, 除語言較慢外, 所以唔會refer去E位, 因為E位要有包括另一方面既問題, 現階段只係等排期見語言治療師, 代出評估報告後再做語言治療. 醫生叫我一定要上家長工作坊, 佢話咁樣先可以幫到個小朋友.

原帖由 loklok0104 於 10-12-3 11:30 發表

醫生話叫我唔洗咁擔心, 因為當日既評估結果係小朋友發展各方面都正常, 除語言較慢外, 所以唔會refer去E位, 因為E位要有包括另一方面既問題, 現階段只係等 ...

恭喜恭喜﹗如果只係語言較慢,應該唔難攪﹗

That's good !

原帖由 loklok0104 於 10-12-3 11:30 發表

醫生話叫我唔洗咁擔心, 因為當日既評估結果係小朋友發展各方面都正常, 除語言較慢外, 所以唔會refer去E位, 因為E位要有包括另一方面既問題, 現階段只係等 ...
‹ 上一主題|下一主題