用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 Waiting List
go

Waiting List

哥哥係到讀k3,
細佬interview過日表現都ok ar!
但都係waiting list.......點算>,<

寫信啦, 哥哥都係kv應該會有advantage 既, 我相信一定會WAIT到架, 加油呀!

My son also in waiting list too, very disapointed.....

我心向KV, 但KV不照我.......心都淡

醒目開學勳章

快D寫信啦,我頭先送亞仔返學,見有同學仔代個妹比封信班主任再轉交比校長喇,快!

Hi TszWun,
快d寫信啦, 只要哥哥o係學校都係乖果批, 請班主任代轉交都ok ka, 而且你又日日都去kv接送哥哥放學, 起碼將你既waiting排頭d, 一有位即可俾你先ma
加油呀!
jjhh

原帖由 TszWun 於 10-11-30 14:34 發表

老實講....其實有d失望,
子睿過日表現都算ok!
相比佢之前in迦南仲講多左野,
唱歌,認動物,推櫈同byebye都做埋,
但都係唔收,
寫信, 真係唔知寫唔寫好.....

你個仔係大仔定細仔呀?

8月囝......都算細...

Did you call the class teacher of your elder son to talk abt this?  

原帖由 TszWun 於 10-11-30 14:34 發表

Hi Sunny,
我細囝7月尾呀, 都讀緊啦.
如果你真係有心都想細佬okv讀既, d寫信啦, 真的越早越好呀! o地都真係有睇ka, 如果寫o左幾封之後都無消息, 搵一日以現任家長身份直去office度問進度同空缺情況, 表現有誠意同真係好有心(都緊張個結果同有決心)俾細佬okv度讀. 進度會快d ka.
o左都仲有機會, 乜都唔做就一定無, 你明ka~
我個fd個女都有報下年k1, 佢都未收到信
原帖由 TszWun 於 10-11-30 16:15 發表
8月囝......都算細...

我每天都會同哥哥反學,
日日都見到老師
細佬亦都反左一排kv,
朝早時候陪大佬反學入課室!
可惜都唔收.....真係失望......
第2 間都收左細佬.....

TszWun,
我細佬個仔上年都係 waiting, 最後都收左佢呀, 都係d 媽咪教我, 叫我細佬不停寫信去呀, 我細佬個仔無哥哥或家姐讀緊都waiting 到, 我估你有誠意, 不停寫信去, 應該有機, 努力加油啦.

原帖由 TszWun 於 10-11-30 17:29 發表
我每天都會同哥哥反學,
日日都見到老師
細佬亦都反左一排kv,
朝早時候陪大佬反學入課室!
可惜都唔收.....真係失望......
第2 間都收左細佬.....

話時時, 比大家見下ALVIN 同埋細佬真面目啦! 仲可以聽埋佢地歌喉添~~HEHE!

http://www.youtube.com/watch?v=mWLxFB1iBCY

Sunny,
如果你真係好想細佬讀KV, 唔好灰心,記住寫信,我哋校車同站有個小朋友嘅妹妹都9月1號至收到電話話收咋!

講真.......唔係灰唔灰心問題,
只係有點失望.....
為學校做咁多野....
換來呢結果....
真係冇咩MOOD......
現在, 一齊只有隨緣!
我亦都唔會強求,
既來之,則安之,
希望其他入到KV既同學仔都可以開開心心!

請問校長英文名叫 Ann Leung, 中文名就叫 梁紫馨, 有沒有錯. 謝!!

TszWun,
Pls check PM.

醒目開學勳章

我上年都係咁呀.... 大仔讀K1, 細仔都係waiting
初時都好失望, 諗住有大仔的人情分呀
Anyway, 我之後每個月寫一封求位信俾學校,
再經大仔老師和自己打電話跟進,
4月時開始聽到有人waiting 有offer,
但都仲未有細仔份...
唉...... 都叠埋心水讀其他學校.......
點知等到6月就收到電話啦.......
所以我好明你現在的心情,
你不要放棄, 希望在明天呀
原帖由 TszWun 於 10-11-30 13:17 發表
哥哥係到讀k3,
細佬interview過日表現都ok ar!
但都係waiting list.......點算>,

請問封求位信係咪要寫英文架?有沒有sample可以借來參考,我搵過bk的求位信比小學岩d,唔適合比幼稚園。細佬係10月細仔,哥哥讀緊k3都唔收,好失望,本人勁鍾意kv呀!而家都唔知點算!