用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請問有否媽咪首選填a.m.次選p.m.,但offer係a.m.呢? ...
go

請問有否媽咪首選填a.m.次選p.m.,但offer係a.m.呢? [複製鏈接]

請問有否媽咪首選填a.m.次選p.m.,但offer係a.m.呢?
   0    0    0    0

有:loveliness: 但我唔係媽咪:loveliness:

Thanks all!

你指邊間呢?
我去年幾間問我.我都係話首選am 不過pm都無問題
最後都係am offer
其實有時d老師係想睇下你地係唔係麻煩家長...

我幾間都係這樣填,但見有家長話這樣會比pm, so有些擔心.
Thanks all!!
原帖由 NICOLE123 於 10-11-28 21:37 發表
你指邊間呢?
我去年幾間問我.我都係話首選am 不過pm都無問題
最後都係am offer
其實有時d老師係想睇下你地係唔係麻煩家長...

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 Siushasha 於 10-11-30 09:15 發表
我幾間都係這樣填,但見有家長話這樣會比pm, so有些擔心.
Thanks all!!

要睇返學校排位, 通常會fill哂am嘅位先到pm
如果個小朋友in得好嘅, 揀am就收am, 如果唔係最好嗰d, 咪俾pm offer囉~
恐龍家

哈哈, 我睇左幾日個TOPIC, 諗極唔明, 你填AM, 俾AM你好正常喎. 我IN果幾間成功左都係咁. 不過當中一間係唔使填, IN 果時老師親口問, 我見阿仔當日IN得幾好, 咪大大胆話只要AM, 好誠懇咁講, 因為XXXXX, 無法子唔要AM, 當然我係有個好SOLID 的理由.
如果係極心儀好學校, 又多人爭果D, 我就會唔理啦, 你俾乜M我都入左去至算啦, 讀三年之嘛.

原帖由 w_y 於 10-11-30 09:47 發表
哈哈, 我睇左幾日個TOPIC, 諗極唔明, 你填AM, 俾AM你好正常喎. 我IN果幾間成功左都係咁. 不過當中一間係唔使填, IN 果時老師親口問, 我見阿仔當日IN得幾好, 咪大大胆話只要AM, 好誠懇咁講, 因為XXXXX, 無法子唔要AM, ...

其實好多學校除左k1有分am pm 到左k2 同k3
就會所有人番哂 am or pm
即係所有k2 既都無am 所有k3 都番pm
所以都唔係3年...可以只係一年

我個fd個女考spk寫明pm,但係收左am班
‹ 上一主題|下一主題