用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局林文燦英文小學 2011-2012 P.1學生報到
樓主: elainel_yll
go

2011-2012 P.1學生報到 [複製鏈接]

Hi All,
My son got the offer as well.  Nice to chat with you all.  I'm living in Tsuen Wan area.  I'm also headache about the school bus issue.....

醒目開學勳章

原帖由 fatal123 於 10-12-9 21:27 發表
Hi All,
My son got the offer as well.  Nice to chat with you all.  I'm living in Tsuen Wan area.  I'm also headache about the school bus issue.....

nice to meet u !

girl
(1) elainel
(2) Manman1010
(3) chei05
(4) Hoiwing
(5) Sister2011
(6) chloe117
(7) 羊咩
(8) lieyeemama
(9) oi ming
(10) beemaggie221

boy
(11) KimB
(12) gundomwing
(13) tulipyk
(14) kc_01k
(15) Normama
(16) fatal123

醒目開學勳章

昨日收到政府嘅通知, 已經收到我已註冊LMC, 唔會比我仔統一派位, 安樂晒, 之前雖然已交錢註冊, 不過有時都擔心, 死啦, 係咪真係註咗冊呢, 而家感覺好真實.

唔好意思;你係米收信通知你??quote]原帖由 kc_01k 於 10-12-17 12:56 發表
昨日收到政府嘅通知, 已經收到我已註冊LMC, 唔會比我仔統一派位, 安樂晒, 之前雖然已交錢註冊, 不過有時都擔心, 死啦, 係咪真係註咗冊呢, 而家感覺好真實. ... [/quote]

醒目開學勳章

原帖由 elainel_yll 於 10-12-17 23:49 發表
唔好意思;你係米收信通知你??quote]原帖由 kc_01k 於 10-12-17 12:56 發表
昨日收到政府嘅通知, 已經收到我已註冊LMC, 唔會比我仔統一派位, 安樂晒, 之前雖然 ...

係呀, 收倒信, 通知我唔會比我小朋友參加出年統一派位喇, 因為已經收倒LMC通知我小朋友已註冊.

我未收到信呀!!
uote]原帖由 kc_01k 於 10-12-18 19:51 發表

係呀, 收倒信, 通知我唔會比我小朋友參加出年統一派位喇, 因為已經收倒LMC通知我小朋友已註冊. [/quote]

醒目開學勳章

原帖由 elainel_yll 於 10-12-18 22:42 發表
我未收到信呀!!
uote]原帖由 kc_01k 於 10-12-18 19:51 發表

係呀, 收倒信, 通知我唔會比我小朋友參加出年統一派位喇, 因為已經收倒LMC通知我小朋友已註冊.  ...

星期一睇吓有無, 不過如果你已註冊LMC, 都唔洗驚嘅, 係我神經質啫...^^

Thanks, 我想請問下;你知唔道學校各科老師係咩國家人教; 一班有幾多人?
原帖由 kc_01k 於 10-12-19 21:17 發表

星期一睇吓有無, 不過如果你已註冊LMC, 都唔洗驚嘅, 係我神經質啫...^^

回復 1# chei05 的帖子

各位,仲有8個月小朋友就要上小學啦!

大家好呀! 我仔仔都你2011-2012小一的小朋友, 好開心見到咁多家長係呢度, 我係新手, 請大家多多指教!

我係葵涌區, 會否有members都係呢? 我都擔心太早上車,
成個几鐘係車度好慘架!

girl
(1) elainel
(2) Manman1010
(3) chei05
(4) Hoiwing
(5) Sister2011
(6) chloe117
(7) 羊咩
(8) lieyeemama
(9) oi ming
(10) beemaggie221

boy
(11) KimB
(12) gundomwing
(13) tulipyk
(14) kc_01k
(15) Normama
(16) fatal123
(17) sammiktt

hi, my son will be attending P.1 at LMC this coming Sept, we are living in Lam Tin. Anyone around the area too?

新小一家長,請問你地有冇人有興趣要二手書。因有升小二同學的家長可以放書,如有興趣可以留pm比我,再幫你地聯絡。

林文燦VS荔天

有冇人知到邊間好d?

醒目開學勳章

來年我仔仔會升P.2,P.1上下學期準備考試時,我(其實係太太)各科都做左D mock exam papers 考試前同佢溫習。可能現時太早講考試罷!!! 不過,如果有家長有"興趣要一個copy",可以p.m. 我。

**比LMC D 老師知道會否想滅我口呢? **

quote]原帖由 tulipyk 於 11-7-7 11:09 發表
新小一家長,請問你地有冇人有興趣要二手書。因有升小二同學的家長可以放書,如有興趣可以留pm比我,再幫你地聯絡。 [/quote]
"窮蒼派"第88代大弟子:窮蛋蒼老人

白松兄

我有興趣呀! 可否給我一份!
我已經pm左你啦!

醒目開學勳章

Tulipyk,

Send 左比你啦!!

原帖由 tulipyk 於 11-7-10 01:03 發表
白松兄

我有興趣呀! 可否給我一份!
我已經pm左你啦!
"窮蒼派"第88代大弟子:窮蛋蒼老人

Whitepine: 我都想要一份,剛剛pm左你!Thanks a lot!

回復 55# Whitepine 的帖子

白松兄:
我也想要呀!已經PM了
謝謝

7月11日下午四時才去買校服、買書、交九月學費車費。
因為囡囡返下午班,已經提早接放學,但都好趕去到,當時已經冇乜家長啦,而我冇收到任何通告,亦冇老師講迎新日的事,係咪我miss左呢?
買書好貴@@ 咁多書和練習,都係會用到嗎?小一學生要睇咁多本eng reader 嗎?
感謝幫忙解答!
‹ 上一主題|下一主題