用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 培正今日in啦!
樓主: MBK
go

培正今日in啦! [複製鏈接]

有無人試過遲到可唔可以in?  因撞左另一間, 可能會遲30mins先到.

請問點解我仔仔無貼紙既?  佢無喊先自己入去in!  pls advise, thanks!

原帖由 elainetam 於 10-11-29 10:01 發表
我隻豬都唔肯自己入去呀~ 我入左去, 但係d問題無電話號碼咁難, 個進度好快!
坐低老師就叫小朋友比張面試紙佢, 問1)佢叫咩名, 跟住問2)小朋友張相入面果個係邊個, 3)眼耳口鼻 , 4)有card紙問係咩黎, 問左我仔有車, 雪 ...

Me too !!

原帖由 sharon26788 於 10-11-27 23:55 發表

我囡囡下星期六IN早上

我仲 呀!
我一直都知我個女是唔會 嗰啲,所以佢自己入去我都好放心......
但咁啱佢嗰組得佢自己in,我會諗...會唔會房內全部老師都focus在佢身上,問的問題會深啲, or 多啲, 要求會唔會有唔同....?
因為成間房得佢一個, 好自然是焦點所在,咁會唔會容易expose佢的weak point 呢?

.......好擔心....我諗佢都係.....無行.....

原帖由 task 於 10-11-29 11:32 發表
有無人試過遲到可唔可以in?  因撞左另一間, 可能會遲30mins先到.

遲30分鐘應該in完,個日入去到出來都係20分鐘左右...你之後無interview咪去試下,唔得咪走囉!

遲30分鐘應該唔得了.  因為應該考完了.   

上星期六, 我只是遲左5分鐘到,  在學校樓下,  校長差d都唔想比我上課室去應考, 仲係咁話我地咁遲架 !!

最後好好彩佢都比我地上去課室應考.  我同個女9秒9咁跑上去3樓課室... 已經是11:00am 最後一批去考了.   我地坐都未坐好,  已經立即去考.... 我仲記得當時應該係11:10am左右.....
Joey :-D

原帖由 JOEYJOKY 於 10-11-29 12:58 發表

上星期六, 我只是遲左5分鐘到,  在學校樓下,  校長差d都唔想比我上課室去應考, 仲係咁話我地咁遲架 !!

最後好好彩佢都比我地上去課室應考.  我同個女9秒9咁跑上去3樓課室 ...

如果係咁, 睇來都係要2間選1間來in先得. 因我2:15樂基, 3:00培正....

我個仔上星期六in咗, 整個安排都唔match我個仔.

首先在樓下排隊排咗一陣, 個老師用大聲公講嘢, D聲實在太散, 跟本聽唔到講乜.

之後去到課室俾小朋友玩玩具, 玩一陣叫號碼排隊, 又唔知點解原本枱面上既玩具被人拎咗去後面個架度, 我個仔覺得唔啱就走去拎想放回枱面, 但唔小心跌咗, 佢執番但未執晒就被老師叫住要去第二個課室, 此時個仔既情緒已經開始唔係咁好.

去到走廊另一邊另一個老師就拖咗個仔去另一個課室, 叫我地喺樓梯口等. 仲係好似好趕咁, 跟本無機會再俾我同個仔單聲而家係佢自己入課室既時候, 又一次影響咗佢既情緒.

5分鐘後, 我個仔係同組第一個被老師帶番出嚟, 其他小朋友都未出嚟.  佢雖然拎咗貼紙, 但個樣唔多開心. 雖然眼無濕, 但行多幾步見佢有小小鼻水, 睇佢個樣好似喊過.

總結, 俾我既感覺係趕鴨仔咁, 我個仔係慢熱的, 9成9係被人out咗

mami,你擔心有無貼紙同收唔收有關?我諗唔關事,第一我仔唔肯自己入去都唔收多,咁都有貼紙就知兩件事不掛勾~而且好多學校interview都有小禮物比小朋友,所以應該唔關收唔收事既.至於你小朋友無貼紙應該都只係老師不小心漏左派掛,不用擔心的

原帖由 chunchungirl 於 10-11-29 11:34 發表
請問點解我仔仔無貼紙既?  佢無喊先自己入去in!  pls advise, thanks!

回覆 9# RUVSY 的文章

下cry會第一個出黎我以為排高度我個女最後出黎架~~~

原帖由 JOEYJOKY 於 10-11-29 12:58 發表

最後好好彩佢都比我地上去課室應考.  我同個女9秒9咁跑上去3樓課室 ...

我囡囡係12月4號上午12:00interview,睇左你講既嘢開始有d擔心係唔係學校攪錯左時間?有冇其他小朋友係呢個時段in

培正面試時間寫明要早15分鐘到架!

多謝你既安慰!  因為我擔心佢唔聽老師講出去取, 只係在係到:(

原帖由 elainetam 於 10-11-29 16:20 發表
mami,你擔心有無貼紙同收唔收有關?我諗唔關事,第一我仔唔肯自己入去都唔收多,咁都有貼紙就知兩件事不掛勾~而且好多學校interview都有小禮物比小朋友,所以應該唔關收唔收事既.至於你小朋友無貼紙應該都只係老師不小心 ...

原帖由 oneone11 於 10-11-30 01:50 發表

我囡囡係12月4號上午12:00interview,睇左你講既嘢開始有d擔心係唔係學校攪錯左時間?有冇其他小朋友係呢個時段in

我估佢既意思係佢係果段時間既最後一組入去in
學校寫得係12點就唔會錯. 有錯你去到佢都要比你in

原帖由 拾仔 於 10-11-29 16:20 發表
下cry會第一個出黎我以為排高度我個女最後出黎架~~~

不是排高度, 因我見兩組也是第一個眼濕濕.

原帖由 NICOLE123 於 10-11-30 09:22 發表

我估佢既意思係佢係果段時間既最後一組入去in
學校寫得係12點就唔會錯. 有錯你去到佢都要比你in

Thanks,咁樣我又放心d

我個仔由第一個課室叫名是掛最尾去第二個課室, 到第二個課室出來都是排最尾

我想問正常嚟講, 如果小朋友無喊, 係唔係應該成組人in完一齊出嚟, 定係老師in完一個就拖一個出嚟架?

是成組人一齊排隊出來
‹ 上一主題|下一主題