用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 培正今日in啦!
樓主: MBK
go

培正今日in啦! [複製鏈接]

我個仔都係大仔,但出黎都唔知佢講咩..一時又話積木..咩曲奇餅 Anyway,我都係平常心,我果組都無小朋友喊. 同埋我聽d人講PC係睇個家長多過小朋友,你有幾多學識,睇下你填份問卷就知..都唔知係咪.

超快完成.

唔計早到排隊.

總之由可以排隊計, 不出20分鐘完成. (可能比多添)

原帖由 bearbear2008 於 27-11-2010 10:58 PM 發表
想問你地幾點in, and 幾點可以走?
THANKS

唔出奇, IN 小朋友只係5分鐘既事, 仲要一次過 IN 成組, 事問會唔會IN 得出D乜?

我都好認同, 培小都會睇下家長的職業, 份問有幾多墨水.

大家GOODLUCK. 我就99%冇行嫁喇~!!

原帖由 JLRLCH 於 27-11-2010 11:36 PM 發表
我個仔都係大仔,但出黎都唔知佢講咩..一時又話積木..咩曲奇餅 Anyway,我都係平常心,我果組都無小朋友喊. 同埋我聽d人講PC係睇個家長多過小朋友,你有幾多學識,睇下你填份問卷就知..都唔知係咪. ...

我都係啦~我填完份卷,我老公先同我講勁多錯別字~
原帖由 dlmcdlcl 於 10-11-27 23:41 發表
唔出奇, IN 小朋友只係5分鐘既事, 仲要一次過 IN 成組, 事問會唔會IN 得出D乜?

我都好認同, 培小都會睇下家長的職業, 份問有幾多墨水.

大家GOODLUCK. 我就99%冇行嫁喇~!!

...

其實有沒有人試過, 個小朋友哭但最後都有OFFER?

醒目開學勳章

原帖由 kwboy 於 2010-11-27 23:02 發表
有沒有人下星期六 IN 呀?

我囡囡下星期六IN早上

我個仔今朝早九點鐘in, 我哋8:40am到, 排隊排咗10分鍾, 之後上課室玩, 等咗大的10-15分鐘, 之後過去對面間課室, D老師好快手, 都嚟唔切同阿仔講bye bye, 老師已經趕咗佢入去, 好彩佢無喊啫!!

大約5分鐘後, 佢地一個一個排隊出返嚟, 佢嗰組無人喊。 我問阿仔有冇同老師傾計, 佢話有, 問佢叫咩名, 幾多歲, 仲有同老師講apple, 紅色... 都唔知真定假, 不過我幾buy佢地嚟種interview方式, 起碼真係考小朋友, 而唔係直接考大人!!!

“愛是恆久忍耐、又有恩慈.愛是不嫉妒.愛是不自誇.不張狂.作害羞的事.不求自己的益處.不輕易發怒.不計算人的惡.不喜歡不義.只喜歡真理.凡事包容.凡事相信.凡事盼望.凡事忍耐。”

“如今常存的有信、有望、有愛、這三樣、其中最大的是愛。”

醒目開學勳章

今日亞囡IN 11:30AM, 11點15分到操場排隊10分鐘左右就上樓啦! 上到等候課室玩LEGO, 每6人一組去另一個課室, 亞囡個組有2人喺課室門口已經喊啦! 老師都叫佢地喺等候室坐下先啦! 唔知佢地之後可否再試啦!
因為家長要喺離課室20尺左右既走廊等仔女啦! 這段等候時間, 雖然只有十分鐘左右, 但係當時真係覺得慢長呀! 一聽到喊聲就好緊張係咪自己個女喊!
到亞囡出嚟, 佢好開心! 佢話冇喊, 其他人都冇喊! (我聽到同亞囡一組既男仔都係話全部人都冇喊) 亞囡話問叫咩名, 幾多歲, 顏色, SHAPE喎! 出咗校門大約12點!
亞囡冇喊, 我已經覺得起碼佢贏咗自己先啦! 我即刻請佢食珍寶珠呀! 平時我好少比糖佢食架!

醒目開學勳章

你地D小朋友都好叻啊,我好驚亞囡下星期IN會見人喊,佢又喊埋一份,佢好易被人感染

唉我個女一d都無講老師問佢咩!!!

係呀, 小朋友自己入去又唔喊, 其實已經算叻! 就算唔收佢, 我已經覺得唔緊要啦, 因為佢地已經盡咗力啦!

大家, 俾心機, 繼續努力啦!!

原帖由 Imagist 於 10-11-28 00:08 發表
今日亞囡IN 11:30AM, 11點15分到操場排隊10分鐘左右就上樓啦! 上到等候課室玩LEGO, 每6人一組去另一個課室, 亞囡個組有2人喺課室門口已經喊啦! 老師都叫佢地喺等候室坐下先啦! 唔知佢地之後可否再試啦!
因為家長要 ...
“愛是恆久忍耐、又有恩慈.愛是不嫉妒.愛是不自誇.不張狂.作害羞的事.不求自己的益處.不輕易發怒.不計算人的惡.不喜歡不義.只喜歡真理.凡事包容.凡事相信.凡事盼望.凡事忍耐。”

“如今常存的有信、有望、有愛、這三樣、其中最大的是愛。”

我個女都係,唔識講番老師問佢咩.........

其實我想問,以往的家長,有無人是無喊,但最後無offer呢?

原帖由 拾仔 於 10-11-28 00:22 發表
唉我個女一d都無講老師問佢咩!!!

回覆 15# Bonnie 的文章

我個仔同你個女的答案係一樣嫁!!咩學校有雪糕...用 lego 問顏色...佢仲有話自己有答咩名,幾多歲,我電話NO!!同埋又話自己好叻叻,我有泊chair 呀!!!都唔知係咪亂嗡,不過唔喊我巳經覺得佢贏左!!!收唔收佢巳經唔係最重要喇!!!

想問吓各位in完既媽咪,你地既囝囝囡囡in完準備出課室既時候,有冇miss拖住出黎架?
開門果時,我見個囝前面兩個小朋友都有老師拖住,我個囝反而冇老師拖住呀,(唔知係佢唔俾老師拖定冇老師肯拖...-_-),我唸都已經知結果....無望!

原帖由 catcat0408 於 10-11-28 00:32 發表
我個仔同你個女的答案係一樣嫁!!咩學校有雪糕...用 lego 問顏色...佢仲有話自己有答咩名,幾多歲,我電話NO!!同埋又話自己好叻叻,我有泊chair 呀!!!都唔知係咪亂嗡,不過唔喊我巳經覺得佢贏左!!!收唔收佢巳經唔係最重要 ...

嘩...真係會問電話no架...?
我仲未教個囝..只係教左我地爸爸個名咋...

問電話號碼???? 我個女2歲4個月.....真係CRAZY~
所以話, 大仔大女真係著數D.

可能我冇諗過咁細要教佢呢D啦.

原帖由 catcat0408 於 28-11-2010 12:32 AM 發表
我個仔同你個女的答案係一樣嫁!!咩學校有雪糕...用 lego 問顏色...佢仲有話自己有答咩名,幾多歲,我電話NO!!同埋又話自己好叻叻,我有泊chair 呀!!!都唔知係咪亂嗡,不過唔喊我巳經覺得佢贏左!!!收唔收佢巳經唔係最重要 ...

我果group係全部小朋友都冇拖ga wo!!!入去同出黎都好似趕羊咁!!!!hahha........可能全部fail!!!包括我仔仔!!!

原帖由 R小姐 於 10-11-28 00:44 發表
想問吓各位in完既媽咪,你地既囝囝囡囡in完準備出課室既時候,有冇miss拖住出黎架?
開門果時,我見個囝前面兩個小朋友都有老師拖住,我個囝反而冇老師拖住呀,(唔知係佢唔俾老師拖定冇老師肯拖...-_-),我唸都已經知結果.. ...

醒目開學勳章

我亞囡係第一個入去, 第一個出嚟, 出嚟都有老師拖住!
我諗應該沒有關係的!

原帖由 R小姐 於 10-11-28 00:44 發表
開門果時,我見個囝前面兩個小朋友都有老師拖住,我個囝反而冇老師拖住呀,(唔知係佢唔俾老師拖定冇老師肯拖...-_-),我唸都已經知結果.. ...

原帖由 Bonnie 於 10-11-27 18:40 發表
呀女話問佢叫咩名...同幾多歲...之後又話咩學校有雪糕...用 lego 問顏色喎...

都唔知真定假..但一喊就好麻煩

一組6 人..有2 個小朋友行近房門就喊...個老師都廢事等...即刻叫過另外兩位小朋友入去

呀女係第一号.. ...

哈! 今日我個囡只係IN咗唔夠三分鐘(係真架,我一路對住隻錶),我都唔知係因為佢嗰組得四個人IN,定係佢一入到去老師問兩句就知佢已經唔洗再IN........真係想 .......
‹ 上一主題|下一主題