用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 培正今日in啦!
go

培正今日in啦! [複製鏈接]

0    0    0    0

請問係咪只可以一個家長入校園?

希望呀囡唔好

我都係今日in呀.........好鬼緊張

我剛剛 in 完, 5-6個一組入去(仲要關上門),所以我真是完全唔知 in 什麼......

過程大約是:

家長可陪入校園,但 only 一位家長陪上樓,先在一間 room 玩玩具,之後老師每隔 around 5 mins 叫5-6個一組排隊去 another room interview, 家長可拖住小朋友過去,但去到房門有個老師好快手就拖小朋友入去,我都仲同個女講話中,佢已經被老師拖走咗.......我見好多小朋友一被老師拖入去就立即喊住走出來(因為我們家長個個仲stay在房門出面)........我唔知其他組係點,臨 shut door 前我見到我個組結果得我個女一個喺入面乖乖地坐定答老師問題.......

入咗去都有 around 5-10 mins, 接著出來...走得.

係咪一哭就冇機會架啦?

原帖由 lovelinda 於 10-11-27 12:31 發表
我剛剛 in 完, 5-6個一組入去(仲要關上門),所以我真是完全唔知 in 什麼......

過程大約是:

家長可陪入校園,但 only 一位家長陪上樓,先在一間 room 玩玩具,之後老師每隔 around 5 mins 叫5-6個一組排隊去 another r ...

叻女呀! GOOD LUCK!

nicole,多謝你!
我 in完 pc 都有去 gh 呀!

原帖由 NICOLE123 於 10-11-27 13:16 發表

叻女呀! GOOD LUCK!

剛剛 in 完, 6個一組in...我呢組6個小朋友都無哭

原帖由 lovelinda 於 10-11-27 12:31 發表

過程大約是:

家長可陪入校園,但 only 一位家長陪上樓,先在一間 room 玩玩具,之後老師每隔 around 5 mins 叫5-6個一組排隊去 another r ...

hello~請問你小朋友有無話番比你知老師問d咩??

醒目開學勳章

好在個女無喊,出黎問佢問左咩,佢又講唔完,但算順利完成喇

點解呢~??! 培正in 人咁多年都係個"謎"~
我兩個仔幾年前分別都有in, 上網睇d家長留言, 都係話唔知內裡 in 乜!! 我個仔只係話問吓你個名..等等...係咪真係咁 "謎" 呀~!!

我問個女老師問咩?佢淨係講話︰有車﹑有flower ﹗
人心籌算自己的道路;惟耶和華指引他的腳步(箴言16:9)

呀女話問佢叫咩名...同幾多歲...之後又話咩學校有雪糕...用 lego 問顏色喎...

都唔知真定假..但一喊就好麻煩

一組6 人..有2 個小朋友行近房門就喊...個老師都廢事等...即刻叫過另外兩位小朋友入去

呀女係第一号...都未拉 chair 坐...已經被叫去另一間房..佢差D唔肯入房, 想喊想喊咁呀..陰功

Good luck to you all.

請問係咪一定要早15分鐘到呢?要排幾耐先上樓in呢 ? 可唔可以一個家長排隊先呢 ?  thanks

醒目開學勳章

我個小朋友話問佢名,幾多歲,顏色,叫佢唱歌,話對面小朋友搶佢D煮飯仔玩具,叫佢份禮物係咩。

佢話全部有做,唔知係咪真

你地果D 小朋友係咪大仔大女O黎嫁?

我女2歲4個月, 好話唔好聽, 答得晒都偷笑, 我直程冇問佢老師問過乜.

我個女冇喊, 因為響1星期已經洗定腦, 好成功.

不過, 我知培正鍾意收大仔大女, 你地小朋友講得返考D乜, 肯定呼聲高, GOODLUCK

其實你地平常心啦。。。20人先收1人
即係你地果組入面只有1人有OFFER。

想問你地幾點in, and 幾點可以走?
THANKS

有沒有人下星期六 IN 呀?
‹ 上一主題|下一主題