用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 剛滿一歲就PN面試,有家長可以分享經驗嗎? ...
go

剛滿一歲就PN面試,有家長可以分享經驗嗎? [複製鏈接]

我囝囝下月頭先至滿一歲
幫佢報PN時,學校話大概15 or 16個月左右先至會面試
同埋因為係細B既關係,就算收左都係要插班
誰不知好快收到回覆話十二月中就要面試喇

其實咁細個既情況下,究竟會大約做d乜野架呢?
有冇家長都試過仲細就面試,可以分享一下?

Thank you!
   0    0    0    0

簽名被屏蔽

未夠一歲都in...
咁個幾間裡面有冇邊d俾offer你呢?

thank you

都係一樣咁in, 用平常心就可以, 唔好俾小朋友同自己咁大pressure, 細b未必可以做到晒老師要求, 所以老師主要係睇小朋友反應, e.g. eyes, ears, emotions

我囡囡in都係未夠一歲, 可以做到simple 指令就可以 e.g. give, take, hello, bye bye ...

我個b都係13個月有interview. 基本上都無野可以攪, 我只希望佢唔好哭便算了.

ms 問既問題我都o咗咀..

如: 看張圖畫搵貓貓, 認生果, 拼圖(我看過toyrus.. 應該係for 3+..-.-), 比生果俾人(有動作提示)..

我阿b除咗最後一項, 其他都唔ok...但最後都收咗..

我覺得個ms 都係看下個仔既反應同埋會唔會哭卦.

那天俾足野佢食, 瞓足覺會好d..見到ms 唔好哭..

多謝哂,我地都係諗住當係一個體驗~
只係收form時話過多三個月後先in
轉頭就收到信話兩個星期後in

thanks a lot!
‹ 上一主題|下一主題