用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 考根德園幼稚園的,你地收到信未呀?
樓主: baby-G2008
go

考根德園幼稚園的,你地收到信未呀? [複製鏈接]

如果要在雞蛋裡挑骨頭, 其實間間學校都有問題, 如果你講得出kv 的問題是太谷太嚴, 咁你又會報既?

呢個星期出result 了, 祝喜歡kv 的家長心想事成!
原帖由 luiflora 於 10-11-29 11:51 發表
點解你地會甘喜歡kv???我知道佢教d小朋友出來好有品德,但也有它的問題,太谷太嚴.....所以唔收唔使煩,收了都要唸唸...你地可以告訴我為什麼你地甘like此學校嗎???是否有些地方我不太了解.....或誤會了佢.....????!!!! ...

....各位, 其實我都好enjoy呢一刻未有但就有結果既心情嫁...係咪有少少變態呢, 哈哈哈...

醒目開學勳章

個人開始癲癲地,行上行落都去望下信箱

親子童讀樂

我都好緊張, 不過我都知唔收多, 始終仔仔都係 0809 講野又唔叻, 不過見唔到信唔心死.

唔知點解, 我完全唔緊張,應該話 in完之後,呢個月我完全無諗呢個問題, sc 都係, 可能我唔單只叫自己"平常心", 我是真的"平常心",..........可能我都覺得......唔收多.....

所以,各位都放鬆啲啦!

My hubby also complaint me that I never check the mailbox , yes " NEVER", n I now check twice everyday!

原帖由 LittleKiwi 於 10-11-29 14:04 發表
如果要在雞蛋裡挑骨頭, 其實間間學校都有問題, 如果你講得出kv 的問題是太谷太嚴, 咁你又會報既?

呢個星期出result 了, 祝喜歡kv 的家長心想事成!  

點解會報,因為八卦想見下名校囉~~至於點解個人唔緊張??因為仔仔NOW的學校都好好,起碼我滿意.所以唔收唔使煩,如果收了甘我會點???真係考起我,因為仔仔IN完果日至今都話要返KV........ 而仔仔性格有一半好合乎KV又有一半好不合適....所以我好平常心,收先煩!先唸!祝你心想事成.:loveliness:

聽日千祈要收到厚信封呀!!!
原帖由 swmami 於 10-11-29 11:36 發表
I received letter from KV on 4 Dec (Fri) last year, ie 1 day before their interview result release date as stated in the notice to parents.  The offer letter was much thicker with several pages of reg ...

可能我囡囡仍然講單字, 所以無特別期望, 所以無失望~
平常心.

唔知點解, 真係唔緊張, 可能知唔得...不過, 見呢個topic一日就好多update, 睇黎大家都好緊張, relax d啦, result已定, good luck, 加油!

親子童讀樂

個個都講到聽日一定有信收咁(KV & SC), 如果聽日收唔到咁咪白擔心多咗一日.

呢個月真係發夢都 interview, 發夢都收左幾次信架喇! 我老公都話叫我當唔得先, 但係 IN 過又點會話完全無盼望丫.

‹ 上一主題|下一主題