用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 考根德園幼稚園的,你地收到信未呀?
樓主: baby-G2008
go

考根德園幼稚園的,你地收到信未呀? [複製鏈接]

原帖由 boboT 於 10-11-28 22:06 發表
星期二?!仲以為再等多下下個星期二 tim…我忽然心律唔正常亂跳左幾下

me too...家吓仲跳緊, 好想收到厚嘢

ME TOO ME Toooo

原帖由 danielmama 於 29-11-2010 00:08 發表

me too...家吓仲跳緊, 好想收到厚嘢

me too.....

原帖由 tsoian 於 10-11-28 21:41 發表
checked with KV...they reply the letter will be sent on 29/11.

Really??

回覆 44# snakesnake 的文章

yes, I also checked. The letter will be received at early of this week. I hope I can leave office on time and check with mail immediately tonight!

我覺得我個女無機........
good luck to all!

c 喇, 我緊張到一入哩個topic就心跳加速呀

我見到呢個topic又排高咗位置, 已經心跳啦! 心諗係咪已經有人報喜呢!!

danielmama, same to u!

原帖由 danielmama 於 10-11-29 10:11 發表
c 喇, 我緊張到一入哩個topic就心跳加速呀mouth:" />
感謝天父所賜一切恩惠, 我們誠心感謝您, 因主耶穌基督之名, 亞孟。

我個仔 In 個日冇反應, 又冇唱歌跳舞, 我知一定唔得。 :(

I received letter from KV on 4 Dec (Fri) last year, ie 1 day before their interview result release date as stated in the notice to parents.  The offer letter was much thicker with several pages of registration related documents.  Good luck!
小小媽咪

點解你地會甘喜歡kv???我知道佢教d小朋友出來好有品德,但也有它的問題,太谷太嚴.....所以唔收唔使煩,收了都要唸唸...你地可以告訴我為什麼你地甘like此學校嗎???是否有些地方我不太了解.....或誤會了佢.....????!!!!!十分感謝!!

I heard KV like to accept big B,
so small B (sep or Oct ) will be less chance ? Any small B mom can answer ?

其實要睇小朋友能力同埋受唔受傳統教學方式!
如果家長見到小朋友每日開心返學,
同時又學左好多野, 什至比同齡小朋友多,
家長一定好滿意同多謝學校!
但如果見到小朋友唔想返學,
唔願做功課同練習, 默書測驗成績唔好,
家長自然覺得好大壓力, 問點解要咁催谷同嚴緊?
好老師都好重要,
好叻嘅小朋友遇著唔欣賞佢嘅老師都發揮唔到!

原帖由 luiflora 於 10-11-29 11:51 發表
點解你地會甘喜歡kv???我知道佢教d小朋友出來好有品德,但也有它的問題,太谷太嚴.....所以唔收唔使煩,收了都要唸唸...你地可以告訴我為什麼你地甘like此學校嗎???是否有些地方我不太了解.....或誤會了佢.....????!!!! ...

感謝天父所賜一切恩惠, 我們誠心感謝您, 因主耶穌基督之名, 亞孟。

今日寄唔係最快都要聽日收咩? 仲要驚多一日喎....

Let's don't be so anxious. Keep relaxed. Anyway the result has already been conclusive and there is nothing we can do right now.

I also like to enter this KG but I know that my worry won't do any help to the result. Offer or no offer may not be as good as or as bad as one would anticipate.

我都係!

up下先!等您又心跳多下先!

原帖由 danielmama 於 10-11-29 10:11 發表
c 喇, 我緊張到一入哩個topic就心跳加速呀mouth:" />

原帖由 luiflora 於 10-11-29 11:51 發表
點解你地會甘喜歡kv???我知道佢教d小朋友出來好有品德,但也有它的問題,太谷太嚴.....所以唔收唔使煩,收了都要唸唸...你地可以告訴我為什麼你地甘like此學校嗎???是否有些地方我不太了解.....或誤會了佢.....????!!!! ...

咁你先生係graduate佢又點睇?

往年九月十月的小朋友都會收
原帖由 heungboy 於 10-11-29 12:01 發表
I heard KV like to accept big B,
so small B (sep or Oct ) will be less chance ? Any small B mom can answer ?

‹ 上一主題|下一主題