用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

馬鞍山去新油天

小兒剛派入新油天, 但家住馬鞍山, 沒有校車, 不知有沒有新油天的家長有馬鞍山去新油天的保姆車資料?

謝!

請問係找到校車未? 小兒也將歬九月入新油天, 住馬鞍山, 現在仍在找校車....

是有保母車的,但好早,因我們已搬出美孚, 忘了電話, 等我今星期六日找下再通知你, 好嗎?
好奇問下, 你們是不是扣門入?點解呢家才找校車?

我地一直以為有校車到, 咪等考入校試果日先, 點知原來只到第一城....真係失策.....失禮哂... heeeee...

原帖由 tsimtsim 於 11-7-16 09:36 發表
是有保母車的,但好早,因我們已搬出美孚, 忘了電話, 等我今星期六日找下再通知你, 好嗎?

太好啦!唔該哂 Tsim Tsim, 有消息請通知我.....十分感謝!

原帖由 tsimtsim 於 11-7-16 09:36 發表

Sorry! 真的找不到.  我之前是在放學時去學校門口等才找到保母車.  但現在已放暑假.....

不如下次家長會時, 你問下家教會D家長會唔會知.  再唔係, 只好1號開學去學校門口等.
我會再找下看會不會找到電話.

找到了, 電話90957998, 羅生.  後來, 我奶奶說有些家長因太早, 會幾個家長+小朋友自行book的士返學.

太好啦!  唔該哂!  十分感謝!  
Book的士的方法都有想過, 不過放學就難就些...
thanks you so much!!!!

原帖由 tsimtsim 於 11-7-27 23:20 發表
找到了, 電話90957998, 羅生.  後來, 我奶奶說有些家長因太早, 會幾個家長+小朋友自行book的士返學.

ROSI-KERO
點呀, 校車OK未,剛在舊油天見到有人POST問由馬鞍出包的士返舊油天, 多口提下你...

Thank You Tsim Tsim,

唉! 我而家返學用保姆車羅生, 放學搭校車去第一城呀~ 因為保姆車唔做放學, 日日5點50分起身, 6點20同阿仔等保姆車... 仲要比來回校車費只搭一程...

遲d真係要考慮搬...

我阿仔好喜歡返學, 不過因為要搭校車,所以他唔可以參加課外活動, 好財佢都明白! 你女女點呀!開心?

原帖由 tsimtsim 於 11-9-8 13:32 發表
ROSI-KERO
點呀, 校車OK未,剛在舊油天見到有人POST問由馬鞍出包的士返舊油天, 多口提下你...

Hi! 你記錯了, 我個都是囝囝, 返學一齊ok, 但返學時間長, 唔敢參加太多課外活動.  

當我知道入油天時, 已經開始睇樓, 雖說為阿囝返學搬好似好"side"$$$, 但無法...為有買細D...

Oops!  Sorry ~

hee hee

原帖由 tsimtsim 於 11-9-20 14:06 發表
Hi! 你記錯了, 我個都是囝囝, 返學一齊ok, 但返學時間長, 唔敢參加太多課外活動.  

當我知道入油天時, 已經開始睇樓, 雖說為阿囝返學搬好似好"side"$$$, 但無法...為有買細D... ...

大家好!小女有幸抽中油天,明年將會加入你哋大家庭,請問可唔可以去信校車公司要求增加馬鞍山線?

我們也住馬鞍山,可以group埋一齊.send pm 給你再溝通

各位油天同學仔,較update的方案是乘私家車,7:00-7:10從馬鞍山中心開車,2012年9月起。tks

Hello, 大家, 剛留意你地自組校車...我有興趣呀! 可否一起研究!

小兒而家讀緊小一...每朝五時半起身, 六時許就已上街車啦....太早啦, 希望有方法幫佢

謝謝!