用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 St. Francis Result
樓主: TY3388
go

St. Francis Result [複製鏈接]

Anyone received the letter yet? So nervous!

原帖由 dlmcdlcl 於 10-11-25 16:43 發表
唔該晒JUMBO_MANDY

咁你最想邊間得? DGJS 定係 MARYKNOLL?

你有20分, 就算自行唔得, MARYKNOLL 有叩門位, 應該唔係問題, 比我都會收++ ^^

HKTL 係咪九龍塘嫁? 宣小對面天橋果間??

我都係20分FAIL 一呂. 如果DBS  ...

DGJS 定係 MARYKNOLL? 哈哈! 十劃都冇一撇! 亦信心不大呢, 收先至再揾呢兩間d媽咪(用家)出黎傾下計, 了解下先, 名津校亦係我嘅dream , 皆因唔駛錢, 我好窮架。
HKTL 係香港果間。
妳估中哂我2ND ROUND 嘅填法!

唉! SFA vs St. Joe, 真係好睇個人要求。 如果想無驚無險, 會選St. Joe, 因有中學而且程度也不錯。 但想踏住SFA 去插名津校, 似乎又較有利, 江湖地位佳, 不過亦要有心裡準備, 小朋友要好"谷"得。

唔該晒你. IF 有幸SFA 都有, 我都會留左位先. 但都會盡快放其他位.

但你有冇聽過, 有人會讀DGJS / DBS 後插名官津呀??
因為其實學費真係好貴, 又要學野....唔知有冇人咁做??

原帖由 jumbo_mandy 於 25-11-2010 05:12 PM 發表

DGJS 定係 MARYKNOLL? 哈哈! 十劃都冇一撇! 亦信心不大呢, 收先至再揾呢兩間d媽咪(用家)出黎傾下計, 了解下先, 名津校亦係我嘅dream , 皆因唔駛錢, 我好窮架。
HKTL 係香港果間。
妳估中哂我2ND ROUND 嘅 ...

睇O黎要等明天了.

到而家都冇家長話有信.

又要捱多晚 V_V

原帖由 Blessings 於 25-11-2010 05:12 PM 發表
Anyone received the letter yet? So nervous!

醒目開學勳章

唔通佢地寄信都可以"較"到時間啱啱好,真係要到26號先知道? 好野喎

今日無信, 所以應該真係要聽日先收到了, 又要等多日

甘我已經out-dated 拉, 可能今年轉左校長, 作風都改左, 因我D小朋友已經很大, 所以d料都舊舊地, anyway, 祝大家好運.  SFA是一間很好的學校.

原帖由 chuppy 於 10-11-25 16:07 發表

Already called the school yesterday, they said that they will not post the results at the main door this year, they will only send letters, both accepted and rejected!

今日我都無信呀 !! 希望快D到明日啦 !!
NatNat豬  :-D

仔仔 :-D

原帖由 dlmcdlcl 於 10-11-25 17:32 發表
唔該晒你. IF 有幸SFA 都有, 我都會留左位先. 但都會盡快放其他位.

但你有冇聽過, 有人會讀DGJS / DBS 後插名官津呀??

...

有冇人會讀DGJS / DBS 後插名官津? 我估都機會微少少, 其實我只係怕, 有d費用係預料唔到啫, 所以話要揾d用家再深入了解下先囉。

讀DGJS/DBS 後, 轉INT'L school o既就聽好多.

原帖由 dlmcdlcl 於 10-11-25 17:32 發表

...

Hi Mandy,
今日上普通話老師先講起++, 話佢d 動作特別
仲知道你地20分都抽唔到.

原帖由 jumbo_mandy 於 10-11-25 19:11 發表

有冇人會讀DGJS / DBS 後插名官津? 我估都機會微少少, 其實我只係怕, 有d費用係預料唔到啫, 所以話要揾d用家再深入了解下先囉。

原帖由 siumanmama 於 10-11-25 20:05 發表
Hi Mandy,
今日上普通話老師先講起++, 話佢d 動作特別
仲知道你地20分都抽唔到.

Hi siumanmama,

哈哈! 佢係咪話我套動作騎呢呀? 事緣我覺得老師套動作太誇張, 所以我自巳諗過另一套較平凡的, 我星期日至同++開始練, 星期一就做比老師睇, 不過真係一d都唔熟, 睇佢今個星期六點比賽! 我諗呢首冇可能有獎, 叫做唔駛請假就去咁囉!

JUMBO_MANDY

可能離左題, 但係, 想問下, 你地係咪玩普通話比賽呀?

我都有睇緊D 比賽, 你地參加那一個比賽呀?

FOR 5 歲有乜野可以玩? 有冇WED-SITE 可以睇下?

我仔都學緊, 但佢學公文中的, 冇跟老師. 係咪咁會小左好多渠道??

願賜教.

原帖由 dlmcdlcl 於 10-11-25 21:05 發表
JUMBO_MANDY

可能離左題, 但係, 想問下, 你地係咪玩普通話比賽呀?

我都有睇緊D 比賽, 你地參加那一個比賽呀?

FOR 5 歲有乜野可以玩? 有冇WED-SITE 可以睇下?

我仔都學緊, 但佢學公文中的, 冇跟老師. 係咪咁會小 ...

係校際朗誦節(普通話), 5歲起至參加得, ++都係第一次報, 但呢個比賽, 好似係要透過學校或唔知乜野音樂機構嘅會員至報得名(我唔係好記得), 不受個人報的, 但都己截止了。
如妳想報此類比賽, 其實坊間都有很多, 較小型的比賽可自巳報名的, 妳可先試一試。例如以下呢個30/11 截止的, 有冇興趣?

http://www.hkgbmf.com/cms/news/news_3.htm

JUMBO_MANDY

要透過學校 & 音樂機構報, 咁++ 個老師就係會員所以可以報? 定係透過KV?

你講既金紫荊, 我都有睇過, 響小學雜談內D人又話參加既係水魚. 我就唔敢玩....V_V

如果有普通話老師資料可否PM 我呀? e.g. 佢係咪響中心教? 定係私人上門教?? many tks

原帖由 dlmcdlcl 於 10-11-25 21:34 發表
JUMBO_MANDY

要透過學校 & 音樂機構報, 咁++ 個老師就係會員所以可以報? 定係透過KV?

你講既金紫荊, 我都有睇過, 響小學雜談內D人又話參加既係水魚. 我就唔敢玩....V_V

如果有普通話老師資料可否PM 我呀? e.g. 佢 ...

我係透過老師報的(佢係會員), 吓! 金紫荊comment 咁差架, 我唔知添, 因為呢排咁"橋"見到呢個比賽咋, 真係唔好意思!
++老師多數係centre教, 我pm 比妳, 妳可約試堂的!

MANDY:
佢唔係話++套動作騎呢呀! 係話你地自己改左又幾得意呀! 我都覺得老師套動作太多太誇張, 但佢地已練左咁耐, 好難改.
校際我地下星期三參加英文, 星期五參加普通話的比賽.
佢地個AGE GROUP好似冇獎架,只分ABC 級.

PS: SORRY板主, 我地又離題.

原帖由 siumanmama 於 10-11-25 21:57 發表
MANDY:
佢唔係話++套動作騎呢呀! 係話你地自己改左又幾得意呀! 我都覺得老師套動作太多太誇張, 但佢地已練左咁耐, 好難改.
校際我地下星期三參加英文, 星期五參加普通話的比賽.
佢地個AGE GROUP好似冇獎架,只分ABC  ...

siumanmama,

哈哈! 好在++套動作唔難改, 因為佢之前手傷, 根本冇乜練過! 好喇, 我地真係離哂題, 再講就pm講算喇!

dlmcdlcl:
KV唔幫學生報架!
校際朗誦同音樂節都係經出面老師報。

原帖由 dlmcdlcl 於 10-11-25 21:34 發表
JUMBO_MANDY

如果有普通話老師資料可否PM 我呀? e.g. 佢 ...

希望明天多D人有SFA好消息
‹ 上一主題|下一主題