用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖瑪利學校 呢兩日準備去註冊嘅mama,不如大家交個朋交,報到...... ...
go

呢兩日準備去註冊嘅mama,不如大家交個朋交,報到...... [複製鏈接]

thanks.......
   1    0    0    0

你好!我明天會去註冊....我囡囡20分入到我好開心...非常感恩!!
原帖由 GALIE620 於 10-11-23 22:25 發表

我老公會聽日去註冊.....唔知我地個女會唔會做同學仔呢?

第日大家多d上嚟吹水就好啦

好高興認識你哋, 我會今天註冊, 你哋住边區 ga?我住荃灣區, 唔知有冇校車到呢?
原帖由 GALIE620 於 10-11-24 00:04 發表

我都擔心校車問題.

我住將軍澳. 希望可以去到我屋苑. 我知有d校車公司, 唔肯去某d屋苑, 只去附近, 可能步行都要10分鐘左右. 你知啦, 第時返全日, 咁早出門口, 好趕丫嘛. 嘻嘻!!

老公註左冊喇, 佢話6月25日, 有家長會. 家長及學生都必須出席.

係呀, 我都希望可以係呢度交流下, 大家研究下教女/功課等問題.
多多指教~~~
原帖由 GALIE620 於 10-11-24 00:04 發表

你們好!我都已經註冊了。希望同大家打個招呼。
原帖由 GALIE620 於 10-11-23 22:25 發表

各位好! 我都註冊左啦! 我對係孖女黎架 ! 下年家長日見 !!

回覆 1# Jannet 的文章

你對係twin,真你恭喜你!我住旺角,我囡囡依家逢星期六係st.mary返緊主日學!希望多d家長可以入來交流下啦~~

嘩.......你個女咪好熟架步?? 佢一定好開心啦,有歸屬感ma.
唔....唔好見怪,我o係門口個收錄名單度見到d學生名...你係唔係黃太呀? (可以不答)  
我囡囡係土瓜灣鄧鏡波返緊主日學!

原帖由 szenam 於 10-11-25 15:43 發表
你對係twin,真你恭喜你!我住旺角,我囡囡依家逢星期六係st.mary返緊主日學!希望多d家長可以入來交流下啦~~

係呀...我果日係網上面睇無去學校...原本門口張名單有學生名架?我果朝係網對度尾二個行先睇到佢個no...我重覆又重覆對驚自己睇錯...你係咪睇底左個name list呢...haha
原帖由 Jannet 於 10-11-25 20:23 發表
嘩.......你個女咪好熟架步?? 佢一定好開心啦,有歸屬感ma.
唔....唔好見怪,我o係門口個收錄名單度見到d學生名...你係唔係黃太呀? (可以不答)  
我囡囡係土瓜灣鄧鏡波返緊主日學!

...

我22/11果日係網上面睇,只有POA NO., 不過24/11註冊個日,至發覺大門口張名單原來登埋學生名架.
我去註冊果日,都係屋企對左好幾次個NO.至去,驚"食炸糊" ,哈哈

原帖由 szenam 於 10-11-25 23:40 發表
係呀...我果日係網上面睇無去學校...原本門口張名單有學生名架?我果朝係網對度尾二個行先睇到佢個no...我重覆又重覆對驚自己睇錯...你係咪睇底左個name list呢...haha ...

你地好呀!請問你地係唔係old girls 呀?我自己係87年畢業,有乜同屆呢?

jannet, 哈哈, 我都係上網睇結果, 我都對左好多次. 老公放工返黎又叫佢去對多幾次. 我驚去註冊時, 冇我女份好樣衰...... hehe!!

szenam, 我自己以前都係玫瑰堂返主日學, n 年前喇.

我係85年畢業...

原帖由 conric 於 10-11-26 08:50 發表
你地好呀!請問你地係唔係old girls 呀?我自己係87年畢業,有乜同屆呢?

原來個個係網上面對no時都係一樣,好驚自己對錯,我唔係old girl,我得宗教分20分入,我都好想知你地有幾多個係20分入到,我有d朋友20分都入唔到...
原帖由 rosactf9999 於 10-11-26 10:21 發表
我係85年畢業...

我都係得20分。我都很感謝天主給我女兒機會。我用old girl 分數。我自己天主教但我女兒暫末領洗。不過讀緊主曰學。當我在綱上睇到自己的POA no.,開心到攬住阿媽同喊 。仲對咗個POA no. 無數次。間直開心過中六合彩。不過都擔心女兒將會要做很多功課同測驗。

我係25分 (old girl+天主教).
我都有D擔心佢地跟唔跟到架,願主保佑!

原帖由 conric 於 10-11-26 11:56 發表
我都係得20分。我都很感謝天主給我女兒機會。我用old girl 分數。我自己天主教但我女兒暫末領洗。不過讀緊主曰學。當我在綱上睇到自己的POA no.,開心到攬住阿媽同喊 。仲對咗個POA no. 無數次。間直開心過中六 ...

恭喜上面咁多位媽咪, 你地的小朋友一定會應付到的, 吾駛咁快擔心, 我的女兒已經上了F1. 我本身是84年F5畢業的, 我好驚訝見到Miss Wu 還未退休, 今年教f1.  另外見到Mr P Lee, Ms C To

Marians
‹ 上一主題|下一主題