用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 2011年迦南(金巴倫道)的N班同學仔
go

2011年迦南(金巴倫道)的N班同學仔 [複製鏈接]

我囝囝已被迦南(金巴倫道)取錄了N1班(AM), 12月3日去學校辦理註冊手續, 有無其他同學仔編埋同一班呀?
   0    0    0    0

我上星期六先見咋, 仲等緊信呀, 希望得啦, 不過我係報下午班.

我囝囝都收咗,不過係PM offer,我仲唸緊交唔交留位費..........

我以為全部已經in 哂,所以學校出信添??

我都係pm班...........吾知交吾交好.........
又想am喎........但放棄又驚無左個位........
想問下大家覺得迦南課程如何呀? 係咪淺啦.....
原帖由 wy1219wy 於 10-11-23 12:37 發表
我囝囝都收咗,不過係PM offer,我仲唸緊交唔交留位費..........

我b11月6日見完,亞b表現都ok,收到信通知在後補名單,為有等.

"後補名單"有幾長呢! ... 都唔知重有冇機會 ... !

我個仔仔都收到信呀!   N1  AM  class ,No.29,到時見!

請問九龍塘迦南全日及半日分別幾錢學費?

醒目開學勳章

my girl is PM class,
My big boy also study PM N class last year (K1 now), overall the teacher are v nice and have "heart", and my boy very enjoy his school life !!
http://hk.myblog.yahoo.com/lauhochingbb

原帖由 snow228 於 10-11-24 09:13 發表
請問九龍塘迦南全日及半日分別幾錢學費?

九龍塘冇全日班的.

原帖由 whychan777 於 10-11-23 12:41 發表
我都係pm班...........吾知交吾交好.........
又想am喎........但放棄又驚無左個位........
想問下大家覺得迦南課程如何呀? 係咪淺啦.....

成日都有人話迦南好淺, 你覺得點為之深, 點為之淺呢?

原帖由 wy1219wy 於 10-11-23 12:37 發表

請問你係報 am, 但係佢比 pm offer 你?
請問你地幾時 deadline 交留位呀, 我正正等緊 pm 位呀, 亞仔 in 得唔太好呀, 我冇報第二間架.

我女都係(N1)AM Class呀!

我個囡係0812超大b,都係有pm offer,我想問有冇人試過由pm申請轉am係成功的?

chanwendy講得啱, 深與淺睇下家長用邊把尺去度囉! 仲有, 要睇下小朋友既吸收能力有幾多!
分享下我仔仔: 依家讀緊n1, 由今年8月返預備班到依家, 已經派回4本書返屋企了(2中2英, 故事書), 當中, 英文書中的字已經識哂 (識讀 & 知解釋), 中文就知解釋未認到字! 另學校仲派了2本唱歌書仔, 及4張中文字咭同2張英文字咭及1張數字咭! 另有泥膠, 顏色 / 圖案 /小手工! ((暫時, 只係返咗2-3個月)
當然, 有d學校會再有多d書, 有d怎至一本書都無! 所以睇下你點睇囉!
原帖由 chanwendy 於 10-11-24 10:25 發表

成日都有人話迦南好淺, 你覺得點為之深, 點為之淺呢?

原帖由 beubeupig 於 10-11-24 11:50 發表
我個囡係0812超大b,都係有pm offer,我想問有冇人試過由pm申請轉am係成功的?

即時轉就好似冇乜, 但好多到 K1 時成功轉 AM.

好開心, 收左我囡囡 AM CLASS, 聽朋友講過D comments & 佢堂阿哥讀緊, 應該唔係唔太淺, 又唔係太深既程度, 對於我來說係足夠.........
只係N班, 屋企樓下都有OFFER, 唔知俾唔俾佢搭車番學好

醒目開學勳章

今日都剛收到pm offer.  唔知交唔交留位費好, 因為迦南唔係我杯茶, 但又怕哥哥讀緊果間學校唔收?

原帖由 LMCK 於 10-11-27 20:25 發表
今日都剛收到pm offer.  唔知交唔交留位費好, 因為迦南唔係我杯茶, 但又怕哥哥讀緊果間學校唔收?

我係 waiting pm 位, 既然唔係你杯茶, 請不要 hold 位, 留給其他仍等待中的家長吧!
‹ 上一主題|下一主題