用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇人收到藍田迦南收錄信
go

有冇人收到藍田迦南收錄信 [複製鏈接]

有冇人收到藍田迦南收錄信呀,可否分享下,好緊張 重有兩日
   0    0    0    0

我都係.....好想快 d 知.   迦南係我首選, 雖然都俾o左 $660 啟思.  如果迦南收, 我連靈糧都唔去 in 喇.

回覆 2# moominfloren 的文章

same with me,same case,me 27th in靈糧

想問下為何Cannan其實有什麼優點 呢?我有九龍塘金巴倫同埋黃埔兩間Cannan   的offers, 但又怕佢地太淺, 都嗯緊交唔交留位費。

我都好心急想知Cannan result.. 27 nov 前我要決定交唔交.think 既留位費..

至於.靈糧.我應該唔去.in 的了..

我都唔去靈糧啦, 前幾日突登去視察個地點, 係麗港城入面, 仲要好入, 都幾唔方便
手上已有一間留位係手, 至於 think 仲諗緊俾唔俾

我都想知呀.......之前都有睇D comment有D人話好有D話唔好, 不過通常講關於老師, 好少人講課程問題, 因為我見好多人都話K1會轉校, 有冇其他媽咪分享吓?

原帖由 LunB 於 10-11-23 01:07 發表
想問下為何Cannan其實有什麼優點 呢?我有九龍塘金巴倫同埋黃埔兩間Cannan   的offers, 但又怕佢地太淺, 都嗯緊交唔交留位費。

我都好緊張呀, 迦南都係我首選, 如果迦南收, 靈糧堂唔會去 in 喇..

原帖由 snow228 於 10-11-23 10:24 發表
我都唔去靈糧啦, 前幾日突登去視察個地點, 係麗港城入面, 仲要好入, 都幾唔方便
手上已有一間留位係手, 至於 think 仲諗緊俾唔俾

其實我到依家都仲未知靈糧係邊度...
我都Creative 既留位係手..

think 我就仲諗緊..think 課室好似好細. 室外活動空間又比cannan 少. 而且有.d 舊咁..

我今朝打過電話去.CANNAN 問. 佢話今個星期尾.OR 下星期頭寄喎...

唉~
我都仲諗交唔交THINK 既留位費....
咁即係可能要交左先.& 去靈糧.IN 啦.

LunB我都係有九龍塘金巴倫Cannan offer, 請問如果麗港城收咗你, 你會如何選擇三間Cannan???

原帖由 LunB 於 10-11-23 01:07 發表

剛剛收到了,收我個女讀上午班!:)

今早收到了上午班

我們都收到了. 上午班收咗.
想問吓. 如果THINK & CANNON 都收了. 都係上午班. 妳們會点揀?
因為我有個諗法. 如果讀了CANNON, 我好可能都會比我個囡一個星期係下午時間上2~3次PLAYGROUP.
但如果去了THINK, 咁就可能唔會再去PLAYGROUP. 因為THINK D 學費好貴(HK41XX/MONTH). 所以無錢再去PLAYGROUP.  但讀THINK會更多機會接觸英文&普通話. 我諗考小學時因為THINK E個名會有利於找心儀小學.
如果妳係我, 妳會点揀?

請問收到信既家長, 你地幾號interniew 0架??

原帖由 peitzuhuang 於 10-11-26 20:27 發表
今早收到了上午班

請問收到CANNON OFFER既小朋友係大仔/女定細仔/女??

原帖由 小K 於 10-11-26 23:02 發表
請問收到CANNON OFFER既小朋友係大仔/女定細仔/女??

細仔/女09/09

原帖由 wy1219wy 於 10-11-25 14:07 發表
LunB我都係有九龍塘金巴倫Cannan offer, 請問如果麗港城收咗你, 你會如何選擇三間Cannan???

我冇報麗港城個間, 不過而家我兩間Cannan 都唔考慮啦, 我都係prefer 俾阿囡讀國際/英普班。現時交了威廉同英藝的國際班。方方我之前報錯了本地班, 我都嗯住唔交留位費啦。

我個女都係0909, 但係交FORM O個時MISS 話SEP-DEC 要JAN-2011 先有得IN, 我仲未收到INTERVIEW 信, 點解你O個女有得IN??

原帖由 raymond338hk 於 10-11-26 23:05 發表

細仔/女09/09

我個女係May-09, interview 日子係30/10
‹ 上一主題|下一主題