用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 樂基interview
樓主: ling121933
go

樂基interview [複製鏈接]

呢兩間我都有考, 兩間都收, 不過pm class, 所以吾考慮..
呀仔吾肯答老師, 會吾會有動作反應呀? 若果有, 都ok架...話晒咁細人仔, 會怕陌生人都吾奇, 老師會體諒架...
原帖由 上等人 於 10-11-23 16:25 發表
九龍塘都考過cannan & creative 都係衰左.呀仔都怕老師唔肯答問題.其餘就考自己區就都收左.有個後備囉.  

佢都有d反應, 但係可能比人差啦.又唔肯SAY HI AND BYE.
原帖由 whychan777 於 23-11-2010 16:55 發表
呢兩間我都有考, 兩間都收, 不過pm class, 所以吾考慮..
呀仔吾肯答老師, 會吾會有動作反應呀? 若果有, 都ok架...話晒咁細人仔, 會怕陌生人都吾奇, 老師會體諒架...
...

唔好咁講, 一定吾會比人差架, 可能佢暫時吾講喳.....
有冇用其他方法同佢係平日練習呀?
例如: 我會用公仔同佢say hi...叫佢一齊做.
又或者見到看更叔叔或者嬸嬸 say hello..
若果佢做到, 讚佢叻叻/俾糖佢/同佢講”仔仔好有禮貌, 媽咪好開心”讚美說話...
熟能生巧...不厭其煩同佢練習囉...
原帖由 上等人 於 10-11-23 17:16 發表
佢都有d反應, 但係可能比人差啦.又唔肯SAY HI AND BYE.

My daughter will interview at 8:45am, very early........

你所講既都有做, 佢好多時都照做. 但而家d小朋友太有性格同自己意願.唔合作你都無佢乎.
原帖由 whychan777 於 23-11-2010 17:24 發表
唔好咁講, 一定吾會比人差架, 可能佢暫時吾講喳.....
有冇用其他方法同佢係平日練習呀?
例如: 我會用公仔同佢say hi...叫佢一齊做.
又或者見到看更叔叔或者嬸嬸 say hello..
若果佢做到, 讚佢叻叻/俾糖佢/同佢講”仔仔好有禮貌, 媽 ...

係呀...佢地真係好有性格...唔鍾意點都唔會做...好難攪!!

原帖由 上等人 於 10-11-24 02:09 發表
你所講既都有做, 佢好多時都照做. 但而家d小朋友太有性格同自己意願.唔合作你都無佢乎.  

原帖由 cherryird 於 10-11-24 09:24 發表
我都報左樂基, 不過估仔仔都係陪跑份子, 因為好似得80個位左右, 同埋我見關於樂基的post, 有offer個d父母都係專業人士, 唉

父母係專業人士會易收d?
我反而係咁諗.. 可能係因為父母係專業人士, 咁佢地有一定既收入, 可以提供到BB 既培養多過我地普遍家庭.

再者, 呢D名幼稚園主要都係考父母既.咁父母係專業人士行出黎, 表達都會好D...

所以先有一般收晒專業人士既錯覺~.

另外, 仲未計可能係.OLD BOY OR OLD GIRL 呢~

原帖由 joeytwm 於 10-11-24 09:35 發表
係呀...佢地真係好有性格...唔鍾意點都唔會做...好難攪!!

我個女都係.. 超級有性格~.. 唉..

唉,其實 interview 都有一部分係考家長!! 所以好大壓力,怕影響阿仔個結果。

我都收到啦,4/12 10:15 klt
不過我想問下係唔係父母一齊去機會會大d??
如果剩你c6去得唔得?
因為我而家坐緊月,唔方便出街,仲要到時個頭應該差唔多一個月冇洗......

原帖由 上等人 於 10-11-22 16:44 發表
hi cc jayden, 我地同一時間呀, 2:45 klntong,不過我無太大期望, cause我個仔都唔肯講野,由其係其他人面前. 之前in左幾間都怕老師同怕多人.....我都無辦法. 希望大家都lucky 啦. ...
引用:
原帖由 CCJayden 於 22-11-2010 14:29 發表
我仔仔3/12 2:45pm interview kln tong, (0902), 要請假去interview
27/11 (fotan) 12pm

jayden, 上等人,  兩間 我地又同一時間 面試啦  真係有緣
我都係陪跑心態

My hubby and I are both professional but it would not change the fact that my boy (0903) is relatively slow in speech development, so we had applied 2 school in kowloon tong, 1 one lam tin but only got a waiting in 1 school only
I dont expect much from preschool's interview neither
hope he would perform better in interviews next year, like in KM, Victoria and LH

想問大家知唔知accot hkps係點安排interview時間?我明明親身拿form,而且即日交,但安排27nov黃昏。真係好失望。
我識人是有親戚在accot hkps讀,幫佢拿form後,佢在deadline前才交也可以安排上午。
是否真的留了位給一班fr底???

醒目開學勳章

lusciniafung,

應該唔會啩...我諗係排大細仔?

原帖由 sheri 於 10-11-20 20:54 發表
我係Jan 09 大B, but my interview is Saturday (4/12) evening......我算早交form (8/11 about 11:30am).....we apply international class (English and PTH).........什麼原因.....是否遲見代表無机會? ...

我估係跟download form果個number見? 我個B六月尾出世, 4 Dec 5:30pm interview. 我個朋友個仔都係B六月尾出世, 但佢就 3 Dec 上午 interview.

醒目開學勳章

話時話,你地張接見證有冇mark住number?

我都係估跟.FORM 既.NUMBER 去見~.
我有朋友.星期一就寄FORM. 但我星期四先寄.FORM. 我都見得早過佢.

ASCOT HKPS
有呀,圈住個number。代表乜呢?

原帖由 HowHowHow 於 10-11-24 15:04 發表
話時話,你地張接見證有冇mark住number?

接見証唔記得~.不過我個信封, 我記有..
‹ 上一主題|下一主題