用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局林文燦英文小學 2011-2012 收生, 有結果喇 ))))
樓主: bchi
go

2011-2012 收生, 有結果喇 )))) [複製鏈接]

出年你地就係呢度開一個p.1 topic 架喇, 我地初初都好多問題, 係咁問d 前輩媽咪, 出年到你地問, 我地又扮有料啦 hahahahahaah

gumdonwing, 醒呀下, 知道bchi要d 咩wakakakakakakakakakakkakaak

蕭阿姨,  

你真係有情有義啊, 入來同我地再吹吹水.
咁我寧願你阿女跟哥哥啦, 呢d 無緣, 都唔恨囉

fiona,

蕭阿姨女女was accepted by tsl 啊. 耶 ~~~
何文田街坊福利會永久人字拖榮譽會員

醒目開學勳章

蕭阿姨,恭喜你囡囡入到TSL!!
為你開心!!
原帖由 silvia_ng 於 10-11-23 11:31 發表

係要帶張入多D錢既八達通先得呀!

恭喜哂各位入左LMC, 祝各位順順利利呀! 小女無緣入讀了!
"窮蒼派"第88代大弟子:窮蛋蒼老人

原帖由 mamafiona 於 10-11-23 15:02 發表
No worry, dont be sad..

do you have second chance on next June ? if you can then you can try aggain...

唔會了...因爸爸說LMC給了WAITING, 而TSL又正取, 所以叫我LMC不要考慮了。

原帖由 bchi 於 10-11-23 15:31 發表
蕭阿姨,  

你真係有情有義啊, 入來同我地再吹吹水.
咁我寧願你阿女跟哥哥啦, 呢d 無緣, 都唔恨囉

我真係鐘意LMC架, 不過現實同想像總會唔同, 冇計啦!
遲D睇下甥女佢地係咪真係考插班, 到時再過黎8掛下先! 你地考試未呀?

原帖由 Whitepine 於 10-11-23 16:39 發表
蕭阿姨,恭喜你囡囡入到TSL!!
為你開心!!

多謝哂! :)

蕭阿姨,

十月時test 左囉.  跟住到一月先再考試

蕭阿姨,TSL and LMC are the same , not much different. Wish your daughter will enjoy TSL school on next year la.

原帖由 bchi 於 10-11-25 11:40 發表
蕭阿姨,

十月時test 左囉.  跟住到一月先再考試

你地咁HAPPY既? 我地10月底TEST完, 12月頭又EXAM啦! 近來大大少少既DICT+閒科考試+TEST, 真係頭都大埋...好彩妹妹叫做考完學校, 可以專心同哥哥溫習...但今日溫日文, 聽日考ORAL...真係佢識我, 我唔識佢...慘過死...

原帖由 mamafiona 於 10-11-25 22:45 發表
蕭阿姨,TSL and LMC are the same , not much different. Wish your daughter will enjoy TSL school on next year la.

THANK YOU! ^^

蕭亞姨: 請問你TT嘅同學仔有冇好消息呢, 我阿女都係 讀TT國際班, 但D同學仔好似冇咩好消息!  你D同學仔 點呀?

蕭阿姨,

lmc 就第三語言方便冇tsl 做得咁好, 你地真係要必修, 我地只當係興趣班咋.... sigh....

原帖由 silvia_ng 於 10-11-25 00:23 發表

唔會了...因爸爸說LMC給了WAITING, 而TSL又正取, 所以叫我LMC不要考慮了。

恭喜哂呀,仔女都入埋TSL真係一天都光哂啦,唔駛諗咁多啦,
得閒記得入泥同我地d友校傾下計噃...keke

原帖由 lieyeemama 於 10-11-26 00:10 發表
蕭亞姨: 請問你TT嘅同學仔有冇好消息呢, 我阿女都係 讀TT國際班, 但D同學仔好似冇咩好消息!  你D同學仔 點呀?

都OK喎, 個個起碼都有一間私校/直資係手。如果考得太少間, 而又係熱門果D就未必有囉。

原帖由 bchi 於 10-11-26 11:09 發表
蕭阿姨,

lmc 就第三語言方便冇tsl 做得咁好, 你地真係要必修, 我地只當係興趣班咋.... sigh....

但你地學得偏門D, 冇咁大路既外語呢。

原帖由 JackyBaBa 於 10-11-27 01:42 發表

恭喜哂呀,仔女都入埋TSL真係一天都光哂啦,唔駛諗咁多啦,
得閒記得入泥同我地d友校傾下計噃...keke

多謝哂! 入黎就一定啦! 你地到時唔好叫我"過主"喎
‹ 上一主題|下一主題