用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港創價幼稚園 創價幼稚園-分享完面試經過(現步入收信階段喇)~ ...
樓主: Smartterrence
go

創價幼稚園-分享完面試經過(現步入收信階段喇)~ [複製鏈接]

原帖由 PeonyComing 於 10-11-30 22:38 發表
我覺得二樓六號房o個個都唔錯哦, 佢地有笑容哦! 起初入去真係幾有醫院feel, 不過因為我個囡玩到5點先走, 見到佢地d老師完o左interview後就復完課室, 又冇咁似醫院啦! 所以, 我諗係佢地interview將課室d o野收起晒.  ...

嗰日公公婆婆同我地一齊入去學校。in完之後,婆婆就話好想個孫入到呢間。問佢點解,以為佢話D老師nice,但係原來佢係鍾意入去嗰陣有探熱同消毒喎,真係啤一聲!佢依家緊張過我,成日問我幾時先有結果~

係呀,我都有同樣既感覺,大大個課室,坐住兩位老師,氣氛都幾緊張,對一個朋友黎講真係唔係咁好囉.....
我小朋友平時天不怕地不怕既 ,入到去都表現得緊張起黎 , 我見佢左手搣右手,見左幾間都唔係咁既....
不過最後我都係抱住平常心啦.....
原帖由 evaywwong 於 10-11-30 15:45 發表
一入去面試室 好似見工咁feel 洗唔洗呀

眼見所有老師d面口 大部分都麻麻 冇homepage 介紹得咁好囉

哈哈....你媽媽都幾搞笑喎....
原帖由 Joeff 於 10-12-2 02:29 發表

嗰日公公婆婆同我地一齊入去學校。in完之後,婆婆就話好想個孫入到呢間。問佢點解,以為佢話D老師nice,但係原來佢係鍾意入去嗰陣有探熱同消毒喎,真係啤一聲!佢依家緊張過我,成日問我幾時先有結果~ ...

原來創價既miss同我地2個星期六&日interview完, 跟住既2個星期一都有假放返呀! 咁interview唔算係苦事呀! 咁日本policy對miss都唔錯呀! 係我fd講, 因為佢仔仔係soda讀k2呀! 全校唔使返呀!

我又冇認真留意哦! 可能我都係做哩行, 我唔會特別以此去評分評估小朋友係咪有手尾等等, 小朋友太細啦, 可以入interview room唔哭, 我已經覺得好叻. 得幾分鐘, 多數都係睇家長表現同整體感覺.

原帖由 Smartterrence 於 10-12-2 00:31 發表

我又唔係噤睇喎...我覺得創幼係著重個小朋友識唔識&會唔會拉椅..因為當時我地差唔多面試完畢既時候, 其中一位老師出題考我囝囝就是"拉椅"...我無記錯其中一位老師同我囝囝講bye bye時候, 我囝囝都跟住同番老師講: " ...

請問創幼校車路線?

請教創幼校車路線

唔知幾時會收到信呢?

我同個囡去interview之後問佢鐘意呢間學校嗎? 她話鐘意(不過佢間間都話鍾意), 我問佢鍾意什么? 佢話鍾意門口有"juk juk juk"(消毒)wor!! 係咪好笑!

原帖由 Joeff 於 10-12-2 02:29 發表

嗰日公公婆婆同我地一齊入去學校。in完之後,婆婆就話好想個孫入到呢間。問佢點解,以為佢話D老師nice,但係原來佢係鍾意入去嗰陣有探熱同消毒喎,真係啤一聲!佢依家緊張過我,成日問我幾時先有結果~ ...

好緊張喇...應該今日or明日會收到result...雖然我抱平常心面對..唔強求並明知道唔收居多...不過真係想快d知道個結果啦...唔駛日日心掛掛...呢種心情好難捱呵...!!

醒目開學勳章

原帖由 kitty_tang 於 10-11-30 22:30 發表

我都同意你講法, 我個囡在地下課室IN. 入到去的氣紛好冷好嚴肅.其中1個老師黑面問問題.我自己都緊張起來.何況小朋友呢. 又沒有引導小朋友回答問題.總之唔係我想要的輕鬆情況之下IN. 但睇番之前BK媽咪的留言. 又有D ...

e...咁我都係in地下3號課室,老師又ok wor....長髮鬈果位就比較cool少少,但都有dd笑容~可能真係個個老師個人問題啦~

貢獻勳章

e...各位收到信未?好緊張呀...

many ppl rev'd letter today have offer or WL.  Does it mean to be reject if receive letter tmmw?
原帖由 小克 於 10-12-7 17:32 發表
Still waiting for the letter.

我都未收到信呀..大家未收到信既家長..我地唔好灰心..從來無人證實過今日收唔到信既一定係rejected..俾d信心自己同你地小朋友..
我地從呢個角度去諗..目前起碼都仲有50%有offer..又有50%係rejected...最少無咗waiting機會..如此諗法會開心do架...hehe我係唔係好阿Q精神呀?

me too
原帖由 love822rita 於 10-12-7 15:23 發表
e...各位收到信未?好緊張呀...

貢獻勳章

YO~收到信了,,,收左我個仔下午班,星期六3:00PM返去註冊

仲未有信呀.. 都係唔得多嫁喇~

原帖由 coco513 於 10-12-7 19:52 發表
  仲未有信呀.. 都係唔得多嫁喇~

唔好唔開心啦..一日未收信都仲有機會..我同你一樣期待明天有好消息啦! 加油(我同你都要加油)!!

原帖由 Smartterrence 於 10-12-7 20:02 發表

唔好唔開心啦..一日未收信都仲有機會..我同你一樣期待明天有好消息啦! 加油(我同你都要加油)!!

加油呀! ^^
‹ 上一主題|下一主題