用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 威廉(睿智)幼稚園(緊急)
go

威廉(睿智)幼稚園(緊急) [複製鏈接]

請問各位有冇小朋友讀更呢間幼稚園?

課程如何?

老師如何?

n1可以直上k1嗎?

將來多數升那些小學?

請大家給予意見, 感謝萬分!
   0    0    0    0

I also want to know about this KG..

I also want to know more about this KG   
原帖由 whychan777 於 10-11-17 23:21 發表
請問各位有冇小朋友讀更呢間幼稚園?

課程如何?

老師如何?

n1可以直上k1嗎?

將來多數升那些小學?

請大家給予意見, 感謝萬分!

係咪收左你呀?

要交留位費.....?

原帖由 mukmuk 於 10-11-18 01:56 發表
I also want to know more about this KG      

我阿囡13/11 in, 昨天已收到 international class 的 am offer. 雖然 William 唔係我首選, 但 interview 個日見d 老師都好 nice, 而且 York, Victoria, KM 等又未有得 in, 所以我都會交留位費先。
真係周圍交留位費都交到窮。

”真係周圍交留位費都交到窮”

咁都好呀,有取錄.......

每日放工好似痴線咁走去昅下個信箱,就算明知個日無派信都要望下至安落, 連管理員都以為我痴架.....

唏....

原帖由 LunB 於 10-11-18 09:49 發表
我阿囡13/11 in, 昨天已收到 international class 的 am offer. 雖然 William 唔係我首選, 但 interview 個日見d 老師都好 nice, 而且 York, Victoria, KM 等又未有得 in, 所以我都會交留位費先。
真係周圍交留位費 ...

我都係呀, 就算明知要2, 3 個星期先出通知都好, 都一定日日望下個信箱有冇信, 好驚miss 左d 野。

樓主, 你係唔係都in  左威廉啦?

係呀......

所以咪想問下大家有嘜comment囉....

我吾清楚間學校....

原帖由 LunB 於 10-11-18 14:39 發表
我都係呀, 就算明知要2, 3 個星期先出通知都好, 都一定日日望下個信箱有冇信, 好驚miss 左d 野。

樓主, 你係唔係都in  左威廉啦?

你見int’l class...
係咪in net teacher ar?(我見到有d家長in個類似印度老師咁架樣, 但我吾知做嘜)

佢問你嘜呀?

原帖由 LunB 於 10-11-18 09:49 發表
真係周圍交留位費 ...

其實我原本是報local stream 的, in 個陣係普通一個老師in, 佢首先叫左阿女係reception counter 度自己跟住佢行入課室, 之後入到去自已坐上張 chair  度, 跟住玩疊積木、入形狀, 認顏色, 之後拿住狗仔玩具問佢這是什麼, 狗仔的眼仔、鼻仔在那兒 。之後再問下我地一d問題。我都係臨走先問佢可不可以報international class. 老師就幫我改左啦。其實我覺得威廉校舍太窄, 不過佢日本人多, 感覺上冇 o甘 local, 阿女多d 機會叫下其他人。
你入左那一班呀?

11/13 - interview, 昨日收到信收阿仔.
要係 11/22 前交留位費.

請問n1可以直上k1嗎?

n1 可以直上k1.

pm class

原帖由 LunB 於 10-11-18 16:01 發表
其實我原本是報local stream 的, in 個陣係普通一個老師in, 佢首先叫左阿女係reception counter 度自己跟住佢行入課室, 之後入到去自已坐上張 chair  度, 跟住玩疊積木、入形狀, 認顏色, 之後拿住狗仔玩具問佢這是什 ...

課程如何? <- Average, 活動式教學, 小朋友好開心

老師如何? <- 細心, 有耐性

n1可以直上k1嗎? <- 可以

將來多數升那些小學? <- Net 35 區內小學
如果想出去考名校,or DSS..要幫小朋友報多D興趣班同去攞獎 enrich profoilio.

多謝回覆.........
原帖由 Chewy 於 10-11-23 15:39 發表
課程如何?  
‹ 上一主題|下一主題