用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 選擇恐懼症.........
go

選擇恐懼症......... [複製鏈接]

現有
富榮迦南
靈糧堂
祟真
收了我仔仔

其實祟真已係我首選...但c6又死猛講迦南夠哂近又唔錯...(我住大角咀)行過去5分中都唔洗..講方便返學真係好好...攪到我又1516.......比d意見我啦各位媽媽?
   0    0    0    0

醒目開學勳章 貢獻勳章

TT都應該唔算遠啫~
恐龍家

咁去TT一程車定要轉車先?

哈哈, 我認識好多媽咪的老公和我老公都是, 第一個感覺就是間間幼稚園都一樣, 所以最近的一間就是最好, 所以如果你真是想說服你老公, 你就要拿多點實質的證據給他們比較, 即每間學校的優缺點, 例如某間學校雖然遠d, 但坐校車都是xx分鐘就到, 而且一條龍上, 慳番將來考小一的折磨, 例如每一間學校要做不同的profolio, 又要花錢買衫in, 又要寫叩門信, 又要in埋家長( 你跟他說這些到時全由他包辦) , 如果讀祟真, 將來又慳番補英文和普通話的時間和錢, 朋輩相對有多一點保證......, 男人通常都是最怕煩和講錢.
不過, 選學校都是要問清楚自己想要什麼和是否適合自己的小朋友.

返學放學既車程要幾耐 ?? ...

如果你首選揀 TT 同埋車程 within 30/45 mins...

你咪問C6返迦南係咪佢負責接送返學放學 lor...
唔係..就叫佢將個選擇權俾番你..

醒目開學勳章

首選一定係TT,直升已經煩少好多野啦.

當然TT 啦, 因為至小有小學BACKUP (未必收硬, 但好大機會, 但係小學學費幾容下.)

到時小學有一間在手, 報多幾間就係BONUS, 如果冇一手準備都幾旁皇, 除非一定要讀津小, 咁就邊間幼稚園都冇所謂.

樓主, 你的情況似乎TT 最好 wor.....其實都唔係好遠jer....

My case is LH 英普 vs TT (國際班)...大家有咩意見呢? (我都好怕抉擇....)

我會揀LH 英普  .......

EggEgg08, 請問一下, LH 出咗 result 啦?

原帖由 EggEgg08 於 17-11-2010 23:32 發表
樓主, 你的情況似乎TT 最好 wor.....其實都唔係好遠jer....

My case is LH 英普 vs TT (國際班)...大家有咩意見呢? (我都好怕抉擇....)

我小朋友在LH讀PN班...可以直上ma...

IC IC, thank you

原帖由 EggEgg08 於 17-11-2010 23:59 發表

原帖由 EggEgg08 於 10-11-17 23:59 發表

LH of course, easy to get in CKY
"即使你是友善的,人們可能還會說你自私和動機不良,不管怎樣,你還是要友善。即使你是誠實的,人們可能還會欺負你,不管怎樣,你還是要誠實。你今天做的善事,人們明天可能就忘記,不管怎樣,你還是要做善事。” 杜麗莎修女。
‹ 上一主題|下一主題