用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 學前班你地會點選擇呀??(九龍塘區)
樓主: mschoichoi
go

學前班你地會點選擇呀??(九龍塘區) [複製鏈接]

我會鍾意LH, Victoria多過HKPS, 因為HKPS聽到唔少negative comments. 反而LH/Victoria比較少聽到negative comments.

如果真係要揀HKPS, 我會agree with小曳人揀 HKPS (ASCOT).

原帖由 iloveu3939 於 10-11-19 23:38 發表
我暫時會咁排:
1. 劍鳴
2. 樂基
3. 朗思
4. 方方
5. 迦南
6. 靈糧堂

以下我都好鍾意, 不過out budget囉~
7. 耀中
8. 多多
9. 約克

以下我真係好想知大家點睇! 如果加埋以下幾間, 你又點排呀??
# victoria (近來好 ...

我想要看看你K會不會再考,如果會,其實很多學校都用廣東話面試,廣東話都很重要,要想想這啊!

原帖由 mschoichoi 於 10-11-19 18:02 發表
點算呀!!!!Think同多多都有offer,頭都痛埋!

Think - N1`2hrs其中10-15min普通話,英文1hrs
多多 - N1英文加普通話各一半

都唔知點好,大家有無意見呀??

Kowloon tong Think and Creative both offer me am placement, how to choose? Headache......actually i concern more on how happy when studying in that school

原帖由 snow228 於 10-11-19 14:22 發表
1. 如果你諗住讀四年 Think 啦樣樣平均d.  
2. 如果你大把錢唔介意4000元學費埋單實質6000元既York 啦, 佢可以幫你小朋友係k2 考完個劍橋英文試(番大陸考, 香港要大d先俾係英國文化協會考) 攞住差唔多滿分既cert 去 ...

snow228
可否講多少少有關York可以幫小朋友係k2 考完個劍橋英文試(番大陸考< 邊度考? 考咩? 係咪好似我地考會考咁的形式? 同係咪有此證書, 將來考傳統學校一定好些?
謝謝
‹ 上一主題|下一主題