用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 救世軍吳國偉紀念幼稚園 今年有幾多人IN呢?
go

今年有幾多人IN呢? [複製鏈接]

係米IN一日呢?
13/11/2010 IN完有乜感覺阿?
知唔知今年有以幾多人IN呢?
   0    0    0    0

我的in27 號. 我估布成千人in.  
CHERRY, 你IN了未? 可否分享.

面試內容

入去收一個信封先....跟住比份問卷你填...入放睇學校簡介TV....再有位老師同大家唱歌....我覺得前者個流程都安排得唔好....不過所有老師都好NICE....好開心....好投入....
跟住叫名入課室....大約六對小朋友及家長GROUP IN....好似PLAYGROUP咁...坐地下玩玩具....老師個別同小朋友玩再同家長傾計...問下平時邊個照顧.....問小朋友前面的玩具的顔色....動物名....老師真的好好....走時重好開心咁SAY 88...
我好LIKE D老師....比出面D名校感覺更好.....

尋日收到信....下午班

我都收到信啦,係下午班呀~~

我仲字收到信呀!死喇好驚唔得呀!

我都收到信 PM offer ! 咁聖母AM 同吳國偉PM, 邊間好??

回覆 1# ZEKU 的文章

恭喜晒咁多位mami!
我收到reject only!

呀!啱啱收到,都係pm呀,雖然最好想am,但都好開心!

我有AM offer呀,好開心!

我都收到信!

咁多位MAMA!恭喜晒阿!!
我都收到信....不過就無緣份同你地一起啦!!
希望大家多D黎分享一下學校的情況啦!!
因為我好LIKE呢間學校,跟住上黎睇下讀緊的MAMAD有乜意見.....
但有少少失望,因為唔多家長利用呢個咁好的平台交流,所以大家除左為囝囝囡囡開心入到呢之外,出年都可以分享一下吳國偉的教學模式等等....
希望大家讀得開開心心!!
以諾媽

恭喜晒收到offer的家長, 收唔到offer的家長,都希望你地小朋友都找到其他好的KG!

我都收到AM offer, 不過諗緊荊冕堂士德AM同吳國偉AM邊間好d......, 大家有冇咩意見呀? 係咪吳國偉校舍冇士德咁大同咁多活動架? 佢地係咪都係活動教學呀? 有冇咩分別? 同埋邊間升小學會好d? 仲有靈育方面邊間會好d? Sorry 太多問題....,謝謝分享及賜教! Thanks!

So far so good~
我諗今年IN的人數比往年多~

this year appro. interviewee 800ppls

原帖由 婷婷mommy 於 10-12-7 23:49 發表
恭喜晒收到offer的家長, 收唔到offer的家長,都希望你地小朋友都找到其他好的KG!

我都收到AM offer, 不過諗緊荊冕堂士德AM同吳國偉AM邊間好d......, 大家有冇咩意見呀? 係咪吳國偉校舍冇士德咁大同咁多活動架? ..... ...

我都收到AM offer, 我一直都好想個女入荊冕堂, 不過係備取生, 宜家反而煩緊揀吳國偉定救世軍大窩口幼兒學校...

不過我個人覺得吳國偉校舍大D, 平地之餘仲有一個大室外地方比小朋友玩, 唔係好多學校有架

係荃灣/葵涌區內, 整體上我會首選吳國偉先~

如果學校面試時問"點解你會選擇這間學校"??? 我應該點回答呀??? 因為我都要開始為仔仔面試準備喇,謝謝~~

魅力王子 醒目開學勳章 王國長老

長期糧尾子 發表於 12-9-19 13:35
如果學校面試時問"點解你會選擇這間學校"??? 我應該點回答呀??? 因為我都要開始為仔仔面試準備喇,謝謝~~ ...

用~1.有私人戶外場地比孩子有活動空間,
2.同埋流動課室唔洗坐死一個位置,
3.家校合作得非常密切,一年大約有七次講座分享育兒心得,

以上嘅好多學校都無,我喺依間學校五年喇,希望幫到你

回覆:今年有幾多人IN呢

‹ 上一主題|下一主題