用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無人收到馬鞍山靈糧同合一堂録取通知? ...
樓主: jenniferzhu
go

有無人收到馬鞍山靈糧同合一堂録取通知? [複製鏈接]

其實兩間都差不多遠近, 去maonshan就一條直路, 去diamond hill一過隧道就到.

原帖由 jenniferzhu 於 10-11-21 13:18 發表
咁你住邊度?如果系我,我就會選近屋企間學校喇,自己同囡囡無咁辛苦。

那請問課程的深淺又如何?因為好多媽咪都話靈糧課程淺。
原帖由 win218ho1030 於 10-11-23 13:52 發表
會,本地老師會上英文堂. 而且2間都有
 普通話老師.真係好難選擇 !

原帖由 Double_A 於 10-11-23 16:40 發表
那請問課程的深淺又如何?因為好多媽咪都話靈糧課程淺。

D媽咪怕課程淺, 到小學時小朋友要追咪辛苦D , 可能要補習.
所以真係要睇吓自己想要D咩.  想學術深D, 定想小朋友開開心心玩埋呢3年.
Joey :-D

點解你地收到通知,但我睇過email我無收到,點解我收唔到通知ga ?

有無人靈糧未收到通知呀?好心急呀

我都係乜都收唔到。
我自己都知bb的表現好差,但係都想要個確實答覆,知道唔收都好。

未收到
學校話會分批wor,唔係同一時間寄,
不過真係好緊張ar
原帖由 monmonbe 於 10-11-24 01:07 發表
有無人靈糧未收到通知呀?好心急呀

靈糧同合一堂都係分批發信, 應該係第一批有人無交留位費, 咪通知排第2批囉, 直到交晒了, 咪發信通知唔收囉....

我都無收到靈糧o既email, 不過決定了合一堂, 收唔收都無所謂啦!

我覺得大家要調校一下心態, 讀得學券, 間間程度唔會差太遠, 要深, 就去綠茵呀, 威寶個d, 以九龍塘o既幼稚園水平為藍本, 否則, 一般幼稚園都係咁上下, 我自己反而睇小朋友是否喜歡, 家長重視o既係咩 (當然唔係講學術啦, 好似靈糧講創意, 合一堂講自理和品格).  好多人怕上小學跟唔到, 老實講呀, 讀完靈糧幼稚園上靈糧小學係比死更難受, 不過, 大把人係咁, 最後小朋友都係pick up到, 係開頭辛苦d, 咁決定得俾佢愉快學習3年, 家長咪自己做d 功夫, 好似k3時自己俾d 字佢寫, 同佢玩下默書, 教佢串下英文字, 睇多d故事書囉...現在k1都未讀, 就擔心定p1唔適應? 慳番d精力吧....會死好多細胞o架...呵呵

合一已收信,失望,
靈糧還未知,煩惱

我兩間都收到通知入咗下午班, 但我想個仔讀上午班多d.  兩間邊間好d呢, 可唔可以俾d意見呀??

我自己就偏好近屋企。因為自己要返工,老人家帶小朋友返學,近屋企就方便D。

原帖由 eunices_07 於 10-11-24 11:21 發表
我兩間都收到通知入咗下午班, 但我想個仔讀上午班多d.  兩間邊間好d呢, 可唔可以俾d意見呀??

靈糧email通知,可能會在雜件箱,我都是在雜件箱找到email的...

想請問有冇人收到合一堂既AM OFFER?
唔知係味因為合一堂D K1 上午班位俾佢地校內本身既N 班學生RESERVE 晒, 所以無上午班OFFER 俾新既考生, 所以無放到上午班OFFER 俾新既考生?

我阿女考了3間幼稚園:
1)張煊昌----get am offer
2)合一堂-----get pm offer
3)靈糧-----get am offer
我只交了靈糧留位費, 因為我最喜歡這間,所以考到am好開心....另外原本報了聖心及美善以防阿女冇人收(其實佢哩1個多月才識講野,好彩佢見靈糧好合作,有主動請老師吃水果,校長問佢姓名年齡都答,又有說'校長byebye'), 現在不用去見了~

原帖由 eunices_07 於 10-11-24 11:21 發表

我想你最好兩間都交留位費先, 睇下之後能否轉上午...其實合一堂較近我家, 但我喜歡靈糧, 因名氣及interview感覺都很好

醒目開學勳章

我都系最喜歡靈糧,我地囡囡都系上午班,咁,佢地可以做同學仔呢。

原帖由 siubei 於 10-11-24 15:13 發表
我阿女考了3間幼稚園:
1)張煊昌----get am offer
2)合一堂-----get pm offer
3)靈糧-----get am offer
我只交了靈糧留位費, 因為我最喜歡這間,所以考到am好開心....另外原本報了聖心及美善以防阿女冇人收(其實佢哩1 ...

其實靈糧堂咩好個個媽媽都讚GA???

醒目開學勳章

有咩好我唔系好清楚,個人喜歡佢活動教學,想囡囡返學返得開心又學到野,我就好開心。

原帖由 拾仔 於 10-11-24 15:59 發表
其實靈糧堂咩好個個媽媽都讚GA???

回覆 1# jenniferzhu 的文章

明白啦........原來係咁

回覆 6# siubei 的文章

Siubei,

請問您知唔知張宣昌好唔好呀? 佢offer 咗上午班俾我, 巳交留位$, 但靈糧offer 咗下午班, 本人not very prefer 下午班, 現正15/16 唔知點選. 請俾d comment 我呀.謝謝 !!
‹ 上一主題|下一主題