用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無人收到馬鞍山靈糧同合一堂録取通知? ...
樓主: jenniferzhu
go

有無人收到馬鞍山靈糧同合一堂録取通知? [複製鏈接]

我個小朋友都係0810b,我睇機會都好微喇

原帖由 titanlow 於 10-11-16 11:42 發表
請問你地d小朋友幾大? 我個0810細女唔知有冇份呢....個日佢表現好好呀, 希望有份啦....我幫佢揀pm class...

my daughter is 0809. I help her choose am for first priority but finally get a pm offer. My daughter didn't perform well actually. She could follow the instruction but not very cooperative and need the teacher to ask again and again. So a little bit surprise to get the offer.

家長們,靈糧合一堂,我的小朋友都有INTERVIEW,
假如兩間都收的話,你們會揀那一間先呢??

醒目開學勳章

邊間收囡囡AM,就讀AM個間,如果都系PM,呢個就系問題,我應該會就我老公同奶奶選靈糧(佢地喜歡靈糧,靈糧近我地)。

我囡囡系0808,我朋友個B系0809都收佐佢呢。

原帖由 feverfans 於 10-11-16 12:01 發表
家長們,靈糧合一堂,我的小朋友都有INTERVIEW,
假如兩間都收的話,你們會揀那一間先呢??

我揀合一堂, 近d
靈糧唔會收我個女...因為佢全程無反應, 佢唔鍾意間學校, 最好笑, 問佢鍾意邊間, 佢話有樓梯個間, 佢...可能係鍾意樓梯而已...

我有舊同事係靈糧教過, 主要都係喜歡收叻仔叻女, 同埋...唔收煩o既家長喎, 因為有d家長係interview係咁問多問短, 個d一定唔會揀....佢地鍾意d細路活潑同會講野, 所以最後肯唔肯同校長講野都係關鍵..我個女....同校長話'唔bye bye' ...個刻眼瞓, 唔肯合作了...呵呵

醒目開學勳章

死啦,我囡囡IN時一樣唔多合作呀,好擔心佢地唔收。。。。

原帖由 titanlow 於 10-11-16 12:30 發表
我有舊同事係靈糧教過, 主要都係喜歡收叻仔叻女, 同埋...唔收煩o既家長喎, 因為有d家長係interview係咁問多問短, 個d一定唔會揀....佢地鍾意d細路活潑同會講野, 所以最後肯唔肯同校長講野都係關鍵..我個女....同校長 ...

合一堂都收o左我囡讀下午班呀, 好野, 唔駛再等! 連美善幼稚園的面試都唔駛去了...yeah!

醒目開學勳章

簽名被屏蔽

醒目開學勳章

你唔等埋靈糧?

小天使收佐我囡囡上午班,呢間幼稚園好唔好呢?

原帖由 titanlow 於 10-11-17 09:50 發表
合一堂都收o左我囡讀下午班呀, 好野, 唔駛再等! 連美善幼稚園的面試都唔駛去了...yeah!

我唔喜歡靈糧喎, 一來地點較煩...一定要搭校車, 讀合一堂就坐村巴到(我住翠擁), 二來, 靈糧係自理同品德方面的培育無合一堂咁好, 加上亞囡的反應話我知佢喜歡合一堂, 咁就無謂自尋煩惱啦! 不過, 我舊同事個仔係靈糧就好鍾意返學o既, 所以, 我相信靈糧都係好學校, 只不過每個家長所重視的唔同o者, 我當初都係唔知報咩好就報埋靈糧, 加上....我根本唔覺得靈糧會收佢...呵呵呵

醒目開學勳章

明白既,我家人想囡囡讀靈糧,我都唔知靈糧收唔收我囡囡。
合一堂返下午WO,我地想囡囡返上午,有的頭痛添。

原帖由 titanlow 於 10-11-17 14:24 發表
我唔喜歡靈糧喎, 一來地點較煩...一定要搭校車, 讀合一堂就坐村巴到(我住翠擁), 二來, 靈糧係自理同品德方面的培育無合一堂咁好, 加上亞囡的反應話我知佢喜歡合一堂, 咁就無謂自尋煩惱啦! 不過, 我舊同事個仔係靈糧 ...

今日收到靈糧email通知收我囡囡讀上午幼兒班~

我今日都收到靈糧通知.....下午班.....但應該唔交留位費了.  因為我都唔想個女讀下午班...

係呢, 請問你當初係咪老師問你會唔會考慮下午班時, 你一口拒絕左老師呢 ?   我都覺自己有d 傻, 早知一早拒絕老師, 要比老師知道, 非上班就唔讀啦!!! 激死我la..

我個女, 我好有信心佢入到.  因為係大b.  都埋校長臨走時, 都有問女女想唔想 返學, 我個女好開心笑住口同校長講, 我好仲意返學.  同埋當時校長都有讚我個女, 講野好叻.. 話我地教得好好... 但真係冇諗過佢會比下午班law.. 諗落真係覺得自己好q蠢, 連我老公都咁話我...
Joey :-D

今日收到靈糧email通知, 收我囡囡讀上午幼兒班~

醒目開學勳章

我都收到靈糧通知啦,佢地收佐我囡囡為上午班,超開心。。
當初佢地都有問我會唔會考慮下午班,我就話無論咩班,只要收我囡囡,我都會俾囡囡入讀。仲有,我地IN完第三日,我手寫封求位信俾校長,可能因此得分都未定。

原帖由 JOEYJOKY 於 10-11-19 17:09 發表
我今日都收到靈糧通知.....下午班.....但應該唔交留位費了.  因為我都唔想個女讀下午班...

係呢, 請問你當初係咪老師問你會唔會考慮下午班時, 你一口拒絕左老師呢 ?   我都覺自己有d 傻, 早知一早拒絕老師, 要比老 ...

醒目開學勳章

咁你會唔會俾囡囡入讀?可以做同學仔呀。
好彩佢地今日通知我地,幫我節省660元大元(因為合一堂收囡囡下午班,明天要交留位費)。
原帖由 Mrs.Kwok 於 10-11-19 17:30 發表
今日收到靈糧email通知, 收我囡囡讀上午幼兒班~

原帖由 jenniferzhu 於 10-11-19 17:40 發表
我都收到靈糧通知啦,佢地收佐我囡囡為上午班,超開心。。
當初佢地都有問我會唔會考慮下午班,我就話無論咩班,只要收我囡囡,我都會俾囡囡入讀。仲有,我地IN完第三日,我手寫封求位信俾校長,可能因此得分都未定。

...

嘩.. 咁你真係好有誠意.. 抵你入讀啦!!!

醒目開學勳章

Thanks。
其實我地手寫求位信,主要系因為我家人好想囡囡入讀靈糧,又近我屋企,只需行八分鐘就到,落雨打風都唔使驚淋濕。
現在入到靈糧上午班,合一堂都唔使考慮啦。

原帖由 JOEYJOKY 於 10-11-19 17:46 發表

嘩.. 咁你真係好有誠意.. 抵你入讀啦!!!

原帖由 jenniferzhu 於 10-11-19 17:57 發表
Thanks。
其實我地手寫求位信,主要系因為我家人好想囡囡入讀靈糧,又近我屋企,只需行八分鐘就到,落雨打風都唔使驚淋濕。
現在入到靈糧上午班,合一堂都唔使考慮啦。

...

係呀.  真係恭喜你.
係呢.. 你係我交唔交留位費好呢  ??  學校話可以嘗試幫我轉為上午班. 但係是下年將近開學才知道喎 !... 我仲有兩間心儀的未in.  但入讀機會好底.  一間係培正, 一間係聖心.  , 但我個女現在係嘉德麗返緊上午N班. 所以K1我一定有位升上.  但嘉德麗學費貴. 冇資助咁姐.. 所以我都1516,  有D 人就話交左先算... 但我就心想, 如一定要讀下午班, 咁我就唔讀了.. 因真係冇咩興趣 !!!
‹ 上一主題|下一主題