用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 基督教香港信義會宏信書院 2011-2012 小一新生報到
go

2011-2012 小一新生報到 [複製鏈接]

很高興被取錄了.......
有否其他小朋友一起加入 LA family?
   0    0    0    0

醒目開學勳章

報到!
Nice to meet you.....

早晨啊! 同學仔媽咪! 好開心阿仔可以同大家做同學仔!

恭喜恭喜恭喜恭喜恭喜恭喜恭喜恭喜恭喜

多謝多謝多謝多謝多謝多謝多謝多謝多謝, hehe...

原帖由 yinghui 於 10-11-14 13:16 發表
恭喜恭喜恭喜恭喜恭喜恭喜恭喜恭喜恭喜

hi 報到! 我想問吓而加讀緊yr1 及 yr2 媽咪對宏信有咩comment.......我好鍾意宏信辦學理念, 但學生既學習成果/表現又唔太清楚喎!! 好擔心!!

hi 報到! 我想問吓而加讀緊yr1 及 yr2 媽咪對宏信有咩comment.......我好鍾意宏信辦學理念, 但學生既學習成果/表現又唔太清楚喎!! 好擔心!!

Morning, nice to meet u all !

各位媽咪,
大家好,
結果出了,細佬仔不獲取錄, 我真的很擔心,
會否两兄弟就讀不同的小學.
請問大家我如何處理及有何議見可提供,
多謝晒.

So, will both rejected one and accepted one will receive letter?  I am still waiting.

Did they say that he is rejected?  No chance of waiting list at all?  There should have some rooms for waiting list.

原帖由 teddy媽咪 於 10-11-15 10:15 發表
各位媽咪,
大家好,
結果出了,細佬仔不獲取錄, 我真的很擔心,
會否两兄弟就讀不同的小學http://adex.baby-kingdom.com/www/delivery/avw.php?bannerid=565&cb=2104.
請問大家我如何處理及有何議見可提供,
多 ...

我唯一可做的只係再寫信比校長同努力祈禱.
真係好担心,
因為我覺得哥哥真係讀得好開心,
而且英文進步得很快,
細佬一直都係讀國際班...
口語應該比哥哥好...
見步行步

係waiting list,我一早打去問,個姐姐叫寫信比校長,
有些還會作考慮的,
原帖由 Spdwong 於 10-11-15 10:26 發表
Did they say that he is rejected?  No chance of waiting list at all?  There should have some rooms for waiting list.

恭喜晒收錄了的小朋友們!
明年你們就會加入宏信這個大家庭,
如有什麼疑問~~~我們這裡都有很多很有心的媽媽們會答你們的問題^^多多指教

啊! 如果哥哥讀緊, 細佬都會有好大機會收, 唔好擔心, 寫信比校長, 接阿哥放學時同校長傾下, 應該有好大機會, 交託給神!

原帖由 teddy媽咪 於 10-11-15 10:33 發表
係waiting list,我一早打去問,個姐姐叫寫信比校長,
有些還會作考慮的,

zanzibaryan,

多謝晒呀! 有好的家長, 家校一同合作, 我相信小朋友一定最受益. 有好多問題問, 不過等我組織下一下先!hehe...

原帖由 zanzibaryan 於 10-11-15 11:17 發表
恭喜晒收錄了的小朋友們!
明年你們就會加入宏信這個大家庭,
如有什麼疑問~~~我們這裡都有很多很有心的媽媽們會答你們的問題^^多多指教

‹ 上一主題|下一主題