用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 做名校第尾,定唔出名學校第一呢?
樓主: kittyyau
go

做名校第尾,定唔出名學校第一呢? [複製鏈接]

樓主 想得太多了
小朋友係龍係虫咁細點會知
讀唔到書都唔等於一事無成
他們有他們既人生
我相信最安全的永遠是給自己/小朋友進可攻退可守既路

其實我離左題少少
我想大家係安排幼稚園既同時 睇下小一選校家長既心聲
真係愈睇愈心寒

http://forum.edu-kingdom.com/viewthread.php?tid=2250013&extra=page%3D1

http://forum.edu-kingdom.com/viewthread.php?tid=2249041&extra=page%3D1

原帖由 2ndsister 於 10-11-12 11:44 發表
我會選名校, 因為除左你第時出嚟做野, 人地會睇之外...名校入面同學之間既NETWORK, 小朋友第時出嚟社會出嚟做野就好有用架啦...

想當年 我間小學都唔係咩名校 (最多算地區名校)
屋企窮 同學們家底比我好好多 上堂老師教既野根本唔識
屋企無人識 無人教
我年年都考4x (一班45人)
無朋友 ...人地都唔同我玩...無自信
講咩network呀.
其實大學同學間既network我估比k,小學,中學 重要好多

原帖由 bbliang 於 10-11-12 12:17 發表
Thanks NICOLE 123 for your sharing.

睇家長分享, 入出名KG對考P1不一定有優勢呢...

我朋友睇完....即時今年打算幫個細女重考一條龍k1
驚到有得震無得訓....特別係自知無分 無母校back up
‹ 上一主題|下一主題