用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 雋匯幼兒學校
go

雋匯幼兒學校 [複製鏈接]

有冇mami 幫bb報左"雋匯"下年n1呀!?  有冇收到信呢!?
其實""雋匯""好唔好呢!?  有冇bb讀緊既mami可以分享下呀?
   0    0    0    0

我囡囡而家讀緊呀,佢讀得好開心呀,入面既老師個個都好有愛心同好盡責。初初頭一兩個月老師都會好密咁打電話同家長傾返小朋友係學校既情況。呢間學校有一樣好就係每日都有一份學習日誌,家長一定會知道小朋友今日做過同學過D咩... 又會有一個家長介紹每年既學習方向同埋解釋返佢地每日係學校係點樣上堂既。
不過有一樣野要提醒你,呢間學校係以生命教育為主,佢地係會著重小朋友既品德多過課本上既知識,而且係用活動式教學,如果你唔係想小朋友接受呢種方式教學的話你就要再考慮下喇。

一班幾多人呀?
你小朋友係咪讀緊N1
玩呀, 我個仔好鐘意玩架, 叫佢坐定定都唔得, 佢會唔開心

而家我囡囡係讀緊n1 呀,佢果班有13個人,一個老師教,但都有主任同佢地一齊上堂。

醒目開學勳章

我收到學校通知會係12月中安排面試呀.....我想問面試會考D乜架?

原帖由 Jimmie 於 18/11/2010 17:54 發表
我囡囡而家讀緊呀,佢讀得好開心呀,入面既老師個個都好有愛心同好盡責。初初頭一兩個月老師都會好密咁打電話同家長傾返小朋友係學校既情況。呢間學校有一樣好就係每日都有一份學習日誌,家長一定會知道小朋友今日做過同學 ...

我記得好似初初入去會俾佢地係出面玩一陣之後就3個小朋友一齊IN,圍住張枱睇下小朋友識唔識將D玩具由一個盒放落另一個盒同埋識唔識疊高,之後就會再去見另一個老師問下佢既生活習慣,同埋點解要揀呢間學校之類既問題。

有無校車架

醒目開學勳章

謝謝
原帖由 Jimmie 於 20/11/2010 12:24 發表
我記得好似初初入去會俾佢地係出面玩一陣之後就3個小朋友一齊IN,圍住張枱睇下小朋友識唔識將D玩具由一個盒放落另一個盒同埋識唔識疊高,之後就會再去見另一個老師問下佢既生活習慣,同埋點解要揀呢間學校之類既問題。 ...

SORRY 呀... 我唔知呀... 我見佢地網頁有,但因為我係自己帶小朋友返學,所以我唔知...
原帖由 baby809 於 10-11-22 22:57 發表
謝謝
‹ 上一主題|下一主題