用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 灣仔鄧肇堅 vS 聖馬可
go

灣仔鄧肇堅 vS 聖馬可 [複製鏈接]

灣仔鄧肇堅 vS 聖馬可

請問你們意見哪間好D, 他們是Band 幾?

我個女是Band 1 頭, 可以選??

Thanks
   0    0    0    0

醒目開學勳章 王國長老

我見band one頭會鐘情"婦女會"(不過有男學生就唔鐘意個名lor) or bps
原帖由 dennisivy2002 於 10-11-11 08:46 AM 發表
灣仔鄧肇堅 vS 聖馬可

請問你們意見哪間好D, 他們是Band 幾?

我個女是Band 1 頭, 可以選??

Thanks

回復 2# Charlotte_mom 的帖子

band one頭會鐘情"婦女會" Why ?  How about HKCEE result and English level? what is % of 14 marks or above?
How many A/5* or credit? Thanks

醒目開學勳章 王國長老

網上搵到呢版, 夠唔夠?
http://www.hkcwcc.edu.hk/wordpress/application-for-secondary-one-places

係我朋友個仔讀軒官, 佢話有個女同學, 唔搏bps, 搏婦女會, 入唔到好唔甘心, 我至知係好野

Thanks for yr info., but not too much on HKCEE result, so I can't find 婦女會 is better than BPS, even St. Mark or 灣仔鄧肇堅. Anyway, all of them r very good school.

你講緊邊一間鄧肇堅? 灣仔有兩間, 一間是聖公會鄧肇堅, 是男校一間, 已經同你囡囡無關, 另一間是維多利亞鄧肇堅, 是男女校, 應是band 2學校, 但你囡囡band 1 頭喎, 更加唔會揀呢間啦, 查清楚好d!

聖公會鄧肇堅係男女校

原帖由 leungc9 於 10-11-15 15:21 發表
你講緊邊一間鄧肇堅? 灣仔有兩間, 一間是聖公會鄧肇堅, 是男校一間, 已經同你囡囡無關, 另一間是維多利亞鄧肇堅, 是男女校, 應是band 2學校, 但你囡囡band 1 頭喎, 更加唔會揀呢間啦, 查清楚好d! ...

Sorry!!!! 睇錯資料!

Thanks

Thanks All your information, they're v. useful!
‹ 上一主題|下一主題