用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 崇真第二場面試 - 有無家長收到offer ar?
樓主: vincenthkg
go

崇真第二場面試 - 有無家長收到offer ar? [複製鏈接]

LH is which one, please?

原帖由 EggEgg08 於 10-11-14 22:32 發表
To be honest, 我阿b當日的表現,我自己幾滿意...佢在玩具房時pick了d 煮飯仔玩, 我同佢講可唔可以煮d野俾小朋友食, 佢就拿起隻碟同隻玩具蛋走去個Net到and said "I cooked an egg for you"...the NET and I both fel ...

恭喜哂!一定表現非常好!

原帖由 EggEgg08 於 10-11-13 14:30 發表
收到啦!收到啦!收佐入IK1 呀!好開心呀!我地無宗教無關係gar!

Thanks for your greeting! LH = 學之園 :D

原帖由 Jessiechow720 於 10-11-15 14:39 發表
LH is which one, please?

醒目開學勳章

我今日打過去學校,佢話17號前會寄出所有2nd round in既信,雖然我都預左無,不過一日見唔到封信一日都唔心息ja~
http://hk.myblog.yahoo.com/agarjellypig/

收到信了....收咗pm......

原帖由 love旦 於 10-11-15 16:58 發表

恭喜晒呀...恨死我喇~!

恭喜晒呀! 有機會做同學仔呀... (Is it the school of your 1st choice?)

not yet!!! 無行

Congratulations!!!

“愛是恆久忍耐、又有恩慈.愛是不嫉妒.愛是不自誇.不張狂.作害羞的事.不求自己的益處.不輕易發怒.不計算人的惡.不喜歡不義.只喜歡真理.凡事包容.凡事相信.凡事盼望.凡事忍耐。”

“如今常存的有信、有望、有愛、這三樣、其中最大的是愛。”

多謝呀.................
原帖由 coco513 於 10-11-15 17:03 發表

恭喜晒呀...恨死我喇~!:'(

宜家靈糧堂同祟真都收咗...我都煩腦緊...可以比d意見?
原帖由 EggEgg08 於 10-11-15 17:23 發表
恭喜晒呀! 有機會做同學仔呀... (Is it the school of your 1st choice?)

邊間靈糧堂? 如九龍城那間我自己唔太recommend.... 你小朋友係邊type? 我覺得靈糧堂d學校會比較輕鬆d....祟真水平會comparatively高d..esp. on language...不過亦都谷d....你like ng like 崇小呀?
我都諗緊TT vs LH, 你有點睇?

祟真始於有小學做back up,當然吸引D啦! 同埋我相信祟真學生嘅語文能力會高D!校舍雖然舊,但環境一定好過九龍城靈糧堂! 但係如果直上小學,崇小係私立學校,學費亦不低,所以如果經濟負擔得到,我會選擇崇真!

原帖由 love旦 於 10-11-15 22:41 發表
宜家靈糧堂同祟真都收咗...我都煩腦緊...可以比d意見?
“愛是恆久忍耐、又有恩慈.愛是不嫉妒.愛是不自誇.不張狂.作害羞的事.不求自己的益處.不輕易發怒.不計算人的惡.不喜歡不義.只喜歡真理.凡事包容.凡事相信.凡事盼望.凡事忍耐。”

回覆 64# tiktiktmlkl 的文章

我同你既心情一樣

I still not got the offer yet, even i got the offer (?) I may give up because I prefer a whole day class and next year apply his borther's KG

唉... 仲未有, 有無人收到信話唔收呀?

醒目開學勳章

Not yet 2.......
http://hk.myblog.yahoo.com/agarjellypig/

點解仲未有信嫁? 頭先我打去問, 佢話陸續寄緊, 應該呢個星期尾會收到喎 , 點解寄封信都咁耐既??

Same feeling... I think school need to evaluate the performance of all applicants in Round 3 first, and then send the confirmation to Round 2 applicants.

原帖由 coco513 於 10-11-16 17:07 發表
點解仲未有信嫁? 頭先我打去問, 佢話陸續寄緊, 應該呢個星期尾會收到喎 , 點解寄封信都咁耐既??

原帖由 viandes 於 10-11-16 17:15 發表
Same feeling... I think school need to evaluate the performance of all applicants in Round 3 first, and then send the confirmation to Round 2 applicants.

我自己都放棄左8成喇~ 睇下到時有冇人唔要學位又輪到我啦
‹ 上一主題|下一主題