用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 Jolly Faith Learning Centre 好嗎?
go

Jolly Faith Learning Centre 好嗎? [複製鏈接]

有冇小朋友學過依間 Jolly Phonics 班, 唔知ok 嗎?

我囡囡3歲多d, 想比佢學吓....
   1    0    0    0

嗯, 我仔仔在這裡上堂, 這centre的師資都不錯, 但未必一定有位, 要帶小朋友去做assessment (免費的), 評估後再看可插入哪一班上課.  星期六好full, 平日d時間要看你能否帶小朋友去上課了.
ps. 地點較隔涉!

Hi Radiomana,

咁你囝囝幾大呀, 佢學咗好耐啦...你住附近?

我小朋友3歲幾, 住屯門.....佢地星期六話開新班 4:40pm, 我想問吓...係咪讀完 30 hrs Jolly Phonics (STEP), 就會上 F.A.T.I...都係同一個時間, 因為我係在識mami, 好難搵啱時間比囡囡上....校舍大嗎?

我都知jolly faith 好少位, 所以都幾難入到, 有朋友話佢地同 ABC 一樣咁好.... 不過我怕係地點問題, 係高上住宅所以先咁響個名...

原帖由 Radiomama 於 10-11-9 20:47 發表
嗯, 我仔仔在這裡上堂, 這centre的師資都不錯, 但未必一定有位, 要帶小朋友去做assessment (免費的), 評估後再看可插入哪一班上課.  星期六好full, 平日d時間要看你能否帶小朋友去上課了.
ps. 地點較隔涉! ...

我仔仔剛六歲,也是由3歲半開始上,不過由F.A.T.I.的middle red開始上課。(因他當時已掌握了一些jolly phonic的基礎),讀到最近還差八個小時就完成purple book啦!
我們無試過去其他learning centre,所以無比較。以我觀察,jolly faith的學生都好ok,小朋友唔會在那裡學壞。
不過您地真係住得好遠,如果自己駕車還可以,不然的話,小孩及大人都太辛苦啦!

原帖由 KoB媽 於 10-11-10 14:15 發表
Hi Radiomana,

咁你囝囝幾大呀, 佢學咗好耐啦...你住附近?

我小朋友3歲幾, 住屯門.....佢地星期六話開新班 4:40pm, 我想問吓...係咪讀完 30 hrs Jolly Phonics (STEP), 就會上 F.A.T.I...都係同一個時間, 因為我 ...

就係因為我住屯門先頭痛, 所以可能會考慮 ABC Pathways 可能會方便d....因為有朋友分享都話ok, 你有冇朋友試過acb >>

原帖由 Radiomama 於 10-11-11 10:03 發表
我仔仔剛六歲,也是由3歲半開始上,不過由F.A.T.I.的middle red開始上課。(因他當時已掌握了一些jolly phonic的基礎),讀到最近還差八個小時就完成purple book啦!
我們無試過去其他learning centre,所以無比較。以我觀察,jol ...

My little girl is studying Cambridge Course in ABC. She enjoys it so much! :) BTW, ABC provides RWI not Jolly wor!
‹ 上一主題|下一主題