用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 邊隻牌子護脊書包好?
go

邊隻牌子護脊書包好? [複製鏈接]

邊隻牌子護脊書包好又唔重????? 謝謝
   0    0    0    0

醒目開學勳章

在BK見人說得最輕又耐用的是Zeven
下年囡囡上學都打算去看一下
我上網看過有3間買的
Element - 21968633
Ocean Terminal - 23751137
Lee Garden II phase - 25777938

不過好貴下

其次好多人也選SPI,如果做Special時,我見過可以300多都有
不過款式是普通那些,囡囡看過不太喜歡

原帖由 Momo111 於 10-11-9 12:51 發表

Spartan-係學校買三百幾
二年班用到四年班都唔爛,阿仔投訴幾時有新書用?
無知是福

醒目開學勳章

SPI ,Dr.Kong , Lego我都買過
SPI最重,Lego最輕,
不過最好既係而家用緊既SEVEN(Zeven係唔岩既串法)
真係咩上身輕好多,又come用,不過比其他貴D,一千一個
佢一年大約暑假同2月返貨,你而家去買應該冇咩款揀
你可以打電話去訂左先

原帖由 Momo111 於 10-11-9 12:51 發表

我阿仔同女用seven的書包已4年了,每年洗一次,同新的時候差不多!應該可以用多兩年,中學時才換書包!

我仔仔用了3年Zeven, 剛剛買了SPI target.

回覆 1# llmom 的文章

我個仔而家五年班,用緊第二個Zeven,之前果個都用左三年,因size 有點細,才換了個大d。真的好耐用和輕。

May I know why you change to SPI instead of continuing to use Zeven?

原帖由 llmom 於 10-11-10 17:39 發表
我仔仔用了3年Zeven, 剛剛買了SPI target.

SPI 氣墊---吾好用.......

原帖由 choufatty 於 10-11-11 09:52 發表
May I know why you change to SPI instead of continuing to use Zeven?

因為ZEVEN 的書包沒有腰及胸扣.

Does it mean Zeven is not providing enough support for the backbone?

原帖由 llmom 於 10-11-11 15:35 發表

因為ZEVEN 的書包沒有腰及胸扣.

用過SPI同Lego, SPI較重但耐用, after sale service好好. Lego較輕又有腰扣及胸扣,感覺護脊功能較好.因小兒上學不用帶太多書,所以"輕"不是首要條件,護脊功能才是最緊要.Zeven貴但真係又靚又輕,對要帶好多書的小朋友的確是個好選擇.

沙田一田特價:

SPI Vision書包:$220-290
旅行背囊(Nikko,Outdoor,Vaude,LaFuma等): $152起

資料來源:一田特價leaflet

愛收集舊書包、背囊的傻人

聽講SEVEN幾好, 所以出年留意下

原帖由 Hbaby 於 10-11-19 22:57 發表
聽講SEVEN幾好, 所以出年留意下

我買左比仔仔,不過佢係小一生,係大size,,又長身,內部太大,唔係好o岩用,所以收起,希望小二時可以o岩用.
熊仔04年6月1 號出世---3.04kg
細仔08年3月13日出世---3.42kg

請問邊度仲有大碼女仔LEGO書包賣?
8-)

醒目開學勳章 王國長老

原帖由 miffy 於 10-11-20 15:14 發表
我仔用zeven, 第三年了, 洗完後, 新的一樣。

我在學校留意過, 孭spi和公仔書包的小朋友, 孭書包時跎住背行, 我仔孭zeven, 沒有咁嘅情況。

你所講既我都有留意到, 大部份都會跎住背咁行, 係囡囡無~~~我幫佢將 Seven 書包條背帶較岩位後, 囡囡係挺直背黎行.
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~
‹ 上一主題|下一主題