用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 自閉寶寶 S位一問 - 長沙灣中心/富昌中心
go

S位一問 - 長沙灣中心/富昌中心 [複製鏈接]

請問有無家長可以分享下上述兩間中心的資料, 另外, 不知是否較適合A仔呢? 謝謝!
   1    0    0    0

醒目開學勳章

如果再選,我會要長沙灣,因為富昌既人事變動太頻繁.

回復 1# sharon26788 的帖子

長沙灣中心, 好多老師都好資深....我仔仔讀左三年進步好大, 大家好像一個大家庭敢, 小朋友好開心
原帖由 June04 於 10-11-8 17:11 發表
請問有無家長可以分享下上述兩間中心的資料, 另外, 不知是否較適合A仔呢? 謝謝!

長沙灣-分大森林2班, 小森林2班, 海洋, 果園等,
幾多課外活動, 老師好好人架&好有愛心, 好多在青蔥OR 大坑東的老師都在長沙灣出身。 全校約有60個小朋友(深水步MTR,西九龍商場隔離)
另富昌比較細些少, 約4X 小朋友。
佢地基本上在5--6月面試, 社交跟大人交談, 在高級導師+上 一至2 個 T 跟小朋友交談, 之后再分組。(每間中心用的代號都吾同)
另外, 灣仔都好出名架--好。

Dear all,

Thanks so much.

原帖由 2023 於 10-11-17 11:45 發表
, 好多老師都好資深....我仔仔讀左三年進步好大, 大家好像一個大家庭敢, 小朋友好開心

hi 2023,
I frist choose 長沙灣中心
we are waiting date is 08/2009
but 長沙灣中心 waiting list so long 12/2008.
Dear BK mummy,
can you tell me one more for 富昌 ,
This centre ok or not .
Thanks//ling
‹ 上一主題|下一主題