用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 請問有冇人已收到香兒嘅信呀?
go

請問有冇人已收到香兒嘅信呀? [複製鏈接]

請問有冇人已收到香兒嘅信呀?
   0    0    0    0

我都未收到, 話11月15日次前未收到通知,可以打電話去問,
咁 多人去INTERVIEW, 我已經打定輸數

原帖由 rainy0429 於 10-11-8 16:55 發表
請問有冇人已收到香兒嘅信呀?

係咪參加佢既啟蒙班一直讀到合唱團時會優先選取呢?

原帖由 POTATOYUNG 於 10-11-9 09:41 發表
我都未收到, 話11月15日次前未收到通知,可以打電話去問,
咁 多人去INTERVIEW, 我已經打定輸數

anyone got accepted?

原帖由 nc2000 於 10-11-9 16:26 發表

剛收到信喇!! 時間同地點都完美,唔使轉班!!
勁開心!冇諗過真係會咁順利入到!!

我哋冇參加過啟蒙班,亦無參加過任何合唱團...
純屬好運!

原帖由 nc2000 於 10-11-9 16:26 發表

我哋響海泓上課,請問你知唔知一組幾多人呀?

原帖由 yhk329 於 10-11-9 20:25 發表

亞囡都得左,佢返總部
你報左邊度呀?

剛收到信了, BUT FAILED

有冇人報了香兒的普通話班, 請分享, 謝!!

HH-ma,

我囝囝收左海弘普通話班, 但仲考慮緊因問過佢地有20-30位小朋友一班, 大約一年升一級, 咁5年先學晒, 到時都5年級.

原帖由 HH-ma 於 10-11-9 22:15 發表

原帖由 HH-ma 於 10-11-9 22:15 發表

my son got "failed", disappointed!!

請問你的小朋友平時有上其他音樂班? 他是不是本身都很喜歡唱歌?有天分的. 我很想我個小朋友入香兒合唱團. 想請教一下你的心得. thanks.

原帖由 rainy0429 於 10-11-9 18:39 發表
剛收到信喇!! 時間同地點都完美,唔使轉班!!
勁開心!冇諗過真係會咁順利入到!!

其實我考之前都有上BK揾過料,但可能唔識揾,只睇到好少有關嘅討論....
我記得有睇過當小朋友唱唱吓,老師有可能會突然彈琴伴奏,而我女當日唱左一兩句,老師就彈琴,仲同佢一齊打拍子唱添。
佢響四歲幾開始學琴,三歲幾開始學芭蕾舞,音樂感還可以,但唱歌唔係佢最大興趣,佢好少響屋企唱唔停,通常係要叫佢先會開吓金口...我哋冇玩過任何音樂啟蒙班。
到考之前一兩星期我哋都未決定到唱乜,呢個時候阿女突然話學校教左"讀書郎",佢勁鍾意,仲日唱夜唱,唱到我哋嫌煩!跟住佢就話要揀呢首歌考試。
我哋問過鋼琴老師,佢話都ok,因為首歌夠長喎。
阿女話當日大多數人唱英文,好少人唱廣東話或國語,我仲以為我哋唔知"掟",揀錯歌,實冇行添...

我自己覺重點係,1)要夠大膽大聲 2)要尊重場合 3)揀首你小朋友超鍾意嘅歌,佢自然會唱得好同自然 4)少少練習同訓練係必須嘅

希望幫到你啦!

原帖由 artroboy 於 10-11-11 13:10 發表
請問你的小朋友平時有上其他音樂班? 他是不是本身都很喜歡唱歌?有天分的. 我很想我個小朋友入香兒合唱團. 想請教一下你的心得. thanks.

thanks a lot~!!  

原帖由 rainy0429 於 10-11-11 14:41 發表
其實我考之前都有上BK揾過料,但可能唔識揾,只睇到好少有關嘅討論....
我記得有睇過當小朋友唱唱吓,老師有可能會突然彈琴伴奏,而我女當日唱左一兩句,老師就彈琴,仲同佢一齊打拍子唱添。
佢響四歲幾開始學琴,三歲幾開 ...

My kid is accepted by both Ballet and Chinese Dance, does any mothers have any comments about the dacing course of 香兒合唱團? since only see the comments about the choir but not other courses.

Thanks for sharing.

我女只報咗合唱團,亦唔識人有響香兒跳舞,sorry~~

原帖由 myfairlady1234 於 10-11-11 22:17 發表
My kid is accepted by both Ballet and Chinese Dance, does any mothers have any comments about the dacing course of 香兒合唱團? since only see the comments about the choir but not other courses.

Than ...

我個囡報左普通話及唱歌.

singing : 唔收

普通話時間唔 ok, 撞左其它學野時間. 所以唔會交 $$ 了

想請問大家知不知道普通話課程, 大約有什麼東西,因時間與其他課程相同, 要調時間, 所以想知多少少!!謝

PTH 有拼音和唱歌,以這$我本人覺得OK
‹ 上一主題|下一主題