用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 Any comments for 體育先鋒?
go

Any comments for 體育先鋒? [複製鏈接]

想比4歲阿仔玩gym, any comments abt this organization?  Thanks!
   0    0    0    0

以前阿仔兩歲幾時﹐我都有考慮過讓他學體操﹐我問過其他BK媽咪﹐sportscene的口碑很不錯﹗不過後來阿仔已參加了很多其他課外活動﹐所以沒有去試。

原帖由 cmchang0927 於 10-11-1 22:58 發表
想比4歲阿仔玩gym, any comments abt this organization?  Thanks!

hi,

你好, 我囡囡在體育先鋒學了約2-3年, 後來改為於香港中國體操會, 你可以上網找一下, 因他們有與康文處合辦了一個課程, 而教練係同香港中國體操會的一樣, 價格便宜及可先試下小朋友是否有興趣.

原帖由 cmchang0927 於 10-11-1 22:58 發表

醒目開學勳章 王國長老

我女都跟左SPORTSCENE好多年, 最後因為時間同收費問題QUIT左(因為高級左, 1次要上1.5HOUR)

之後有人介紹香港中國體操會, 發現遇岩時間又唔岩LEVEL, 岩左又唔岩地點.......之前SPORTSCENE考既英國試佢地唔承認, 我都唔介意由頭學起(其實我入過FORM要求做ASSESSMENT的, 但從來無職員FOLLOW UP)
終於有一次時間LEVEL地點都理想, 我仲一次報左LEVEL 1同LEVEL2(接住落), 鬼咁開心, 掉晒其他堂黎就佢, 點知個職員O係開課前一晚既6PM至通知我唔成班, 即係我2個班都JOIN唔到, 嬲到我!!! (之前電話聯絡不下5,6次個職員無EVER講過可能唔夠人果D野, 只係催我補資料)我話咩都唔JOIN喇, 寄返晒D野俾我, 結果都係要3催4請都係收唔齊(仲要過左會員費張支票但我咩都JOIN過), 我對呢個機構徹底失望

講返SPORTSCENE, 其實唔錯的, 每年都會考英國試, 同埋5月左右會"聯校"有個比賽, 都好熱鬧的, 不過留意, 英國試個資歷未必度度都有認受性
原帖由 DTMARCH 於 10-11-3 01:03 AM 發表
hi,

你好, 我囡囡在體育先鋒學了約2-3年, 後來改為於香港中國體操會, 你可以上網找一下, 因他們有與康文處合辦了一個課程, 而教練係同香港中國體操會的一樣, 價格便宜及可先試下小朋友是否有興趣.

...

‹ 上一主題|下一主題