用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

現在學校情況? [複製鏈接]

之前有人Post過話由上年開始,很多老師/主任及正校長已離開士德, 請問有冇家長可講下現在學校情況,對新校長及老師表現滿意嗎? 另對小朋友有多影響嗎....? 謝謝分享!

0    0    0    0

仔仔未開學之前我都好擔心呢個問題,但開咗學之後就發覺梁校長好好人又有禮貌,其他老師都好好。上年INTERVIEW果陣都講明無外籍老師,點知開咗學就發現原來有兩個外籍老師教英文,而且兩位班主任都好愛護同照顧D學生,我仔仔都返得好開心,好彩當初無因為聽人講走咗D老師而放棄呢間學校咋。

原帖由 SPL 於 10-10-30 00:52 發表
之前有人Post過話由上年開始,很多老師/主任及正校長已離開士德, 請問有冇家長可講下現在學校情況,對新校長及老師表現滿意嗎? 另對小朋友有多影響嗎....? 謝謝分享! ...

babycam, 好多謝你回覆呀!! 我囡囡昨日INTERVIEW,見到梁校長都好好人又有禮貌, 囡囡表現都算滿意, 之前in過兩間都已有offer比佢, 一間係TT,不過係下午..... , 黎緊諗住in埋荃浸先再作決定, 依家真係仲未諗掂邊間, 仲想搵多d資料, 因各有各好及要考慮的地方... !

不過學費及學習材料費都比其他都貴些, 我想大部份家長選士德都因為佢較易一些入到仁x小學...

想請問下, 士德有冇話分一星期有幾多堂英文或其他科目(ie 宗教/中文/音樂...) ? 謝謝解答~

原帖由 babycam 於 10-10-30 23:57 發表
仔仔未開學之前我都好擔心呢個問題,但開咗學之後就發覺梁校長好好人又有禮貌,其他老師都好好。上年INTERVIEW果陣都講明無外籍老師,點知開咗學就發現原來有兩個外籍老師教英文,而且兩位班主任都好愛護同照顧D學生,我仔仔都 ...

‹ 上一主題|下一主題