用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

參加課外活動問題 [複製鏈接]

去簡介會聽過參加課外活動都會有校車接送
我想問下各位已於崇真就讀的父母有關校車接送問題
下午班的話,小朋友在上課前上課外活動,有校車接載嗎?
幾點開始上課外活動?上到幾點?
上完有無人帶佢地去上課(K1咁細,應該唔識自己去集會吧!)?
我見2010的校車上下車個表,無我個屋苑,咁係唔係即係我地呢頭無校車?
同埋校車的時間都不是上課外活動之前喎!咁到底係唔係有校車呢?
   0    0    0    0

原帖由 deen 於 10-10-28 06:25 發表
去簡介會聽過參加課外活動都會有校車接送
我想問下各位已於崇真就讀的父母有關校車接送問題
下午班的話,小朋友在上課前上課外活動,有校車接載嗎?
幾點開始上課外活動?上到幾點?
上完有無人帶佢地去上課(K1咁細,應該 ...

有校車, 到時唔係表上既時間, 司機會同你再約。同埋未必一定停正係你屋宛, 可能附近屋企先有站。但如果你一早比埋校車留位費(200蚊, 9月扣), 咁總司機會安排。
課外活動12點開始, 我唔知你住得遠唔遠, 如果遠分分鐘要10點幾11點上校車, 小朋友食LUNCH會麻煩D。如果遠到TUEN MUN, 天水圍果D, 就唔會有呢D EXTRA SCHOOL BUS坐。
帶去上活動班, 係有既, 老師會去執仔, 佢地個名牌後面有校車車號。
K1會係10月先開始有活動上。但要留意小朋友既情緒, 如果唔係太穩定, 就唔好同佢報住。否則分分鐘攪到佢學都唔想返。我仔之前就係咁, 眼見同學仔個個放學, 佢要去上活動班, 以為呀媽唔要佢, 本身唔喊既佢都攪到喊哂唔肯返學。最後要QUIT左活動班, 再喊多兩個幾禮拜先BACK TO NORMAL呀...

原帖由 silvia_ng 於 10-10-28 22:15 發表

有校車, 到時唔係表上既時間, 司機會同你再約。同埋未必一定停正係你屋宛, 可能附近屋企先有站。但如果你一早比埋校車留位費(200蚊, 9月扣), 咁總司機會安排。
課外活動12點開始, 我唔知你住得遠唔遠, 如果遠分分 ...

謝謝!
我住在彩虹附近,唔知叫唔叫遠了。
原來那個時間表又會不同的。
我阿仔現在有返N班,希望佢適應得快D啦!
崇真暑假有無適應班架?

回覆 2# silvia_ng 的文章

唔好意思, 我想問下, 如果係讀am之後接佢地個英文班(好似2:00-4:00), 中間放學後又未上堂個break點呢? 之前聽人講話學校有包lunch & 小睡, 咁就變相成為全日班, 好吸引, 真的嗎? 可否俾d意見我

原帖由 deen 於 10-10-29 06:18 發表

謝謝!
我住在彩虹附近,唔知叫唔叫遠了。
原來那個時間表又會不同的。
我阿仔現在有返N班,希望佢適應得快D啦!
崇真暑假有無適應班架?

彩虹應該有校車的, 唔算遠。
暑假有適應班。

原帖由 davywm 於 10-10-29 10:17 發表
唔好意思, 我想問下, 如果係讀am之後接佢地個英文班(好似2:00-4:00), 中間放學後又未上堂個break點呢? 之前聽人講話學校有包lunch & 小睡, 咁就變相成為全日班, 好吸引, 真的嗎? 可否俾d意見我 ...

我唔知你係講緊邊隻喎? 叫全方位嗎?
如果全方位, 只得15-20個位, K2 & K3先有。真係同全日班差唔多。但好似近年有多一個英文COURSE, 都係額外返既, 我就唔係好清楚。我冇咩留意英文COURSE, SORRY!

Wah....呢個全方位course好good喎~!
想問下得咁少位,係咪用抽籤形式揀學生啊?定係先到先得?費用幾多啊?謝謝解答!

原帖由 silvia_ng 於 10-10-29 11:05 發表

我唔知你係講緊邊隻喎? 叫全方位嗎?
如果全方位, 只得15-20個位, K2 & K3先有。真係同全日班差唔多。但好似近年有多一個英文COURSE, 都係額外返既, 我就唔係好清楚。我冇咩留意英文COURSE, SORRY! ...
‹ 上一主題|下一主題