用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院幼稚園 2010-11年 K1班 媽媽交流站
樓主: Tamama527
go

2010-11年 K1班 媽媽交流站 [複製鏈接]

好快好番!星期五先係,無問題喎!
我個女都病左,希望星期五唔好再唔舒服.不過,到時如果我個女去到,佢都會好好幫你照顧住你個女,唔洗擔心.
原帖由 fattyangela 於 10-11-22 22:53 發表
唉~ 我唔舒服, 應該跟唔到秋季旅行. 凈係叫婆婆同姐姐去... 好唔開心呀

多謝致致媽同殷殷媽. 但我係做完手術有個傷口, 佢埋得唔好, 所以我都唔好亂郁啦~ 多謝你地幫映希影相先, 金蘭姊妹一定要影多D呀!

醒目開學勳章

咁你更加要休息啦,學校旅行J,唔緊要啦,你養傷緊要呀,我囝上次無影班相我都好唔開心呀,原來會放入校刊架,然後要我地買架,鳴鳴,影唔到相都要買,我仲難過啦

har? 校刊都要俾$咁計較?
咁我地一齊喊啦~
原帖由 Tamama527 於 10-11-23 12:37 發表
咁你更加要休息啦,學校旅行J,唔緊要啦,你養傷緊要呀,我囝上次無影班相我都好唔開心呀,原來會放入校刊架,然後要我地買架,鳴鳴,影唔到相都要買,我仲難過啦 ...

醒目開學勳章

聽其他mami講,期實唔係好多$,好似幾10蚊,我cry係因為我囝無返學影唔到呢張有紀念的相J

映希媽咪,甘就要好好休息下.一生人去旅行機會有成一仟幾佰次,只係去少一次,唔洗唔開心,還要只得半天,好似返學甘.k2還可以一齊去過 .

原帖由 fattyangela 於 10-11-23 11:31 發表
多謝致致媽同殷殷媽. 但我係做完手術有個傷口, 佢埋得唔好, 所以我都唔好亂郁啦~ 多謝你地幫映希影相先, 金蘭姊妹一定要影多D呀!

原來你返工呀?以為你係ft ma ma
原帖由 Tamama527 於 10-11-19 15:17 發表
你就好啦,我唸個日我下午應該會返工啦,因呢排請得多散假,唔敢再羅咁多,下星期4同老細講放假都有d驚驚地,驚佢數我呢排d數

醒目開學勳章

請問有囝囡參加英文歌唱比賽的你,有無你地的小朋友係入左決賽架?,係咪已經知道得唔得的呢?

我未收到消息呀....

醒目開學勳章

因為得左的小朋友係會有通告通知同埋有8個星期要返學校彩排架,不過我唸都輪唔到我個囝架啦,我都係8掛問下J,嘻嘻

我個女就一定無份,因為佢返黎話今日唱了歌,但我怕醜,唱得好細聲,佢仲示範比我睇佢有幾細聲,所以,應該無得入決賽.但佢有話有D同學仔唔怕醜,唱得好大聲.

醒目開學勳章

我估我個囝應該係唱得唔正經個隻tim 呀

係咪有同學仔收到呀? 要REHEARSAL咁耐真係好認真!
原帖由 Tamama527 於 10-11-25 12:47 發表
因為得左的小朋友係會有通告通知同埋有8個星期要返學校彩排架,不過我唸都輪唔到我個囝架啦,我都係8掛問下J,嘻嘻

今日我地都無得去旅行呀! 因此亞仔感冒,因氣管收窄,呼吸困難,仲入埋院tim 琴日返左屋企啦!但病徵愈來愈嚴重,咳呀,鼻水呀,眼水都出埋......一臉病容.so poor.
我地都唔敢題今日係學校旅行一事,怕佢傷心.
聽日報左名去參觀益力多廠,星期日畫班,我唸都係無得去.蝕曬

又無得同佢d friend去自助餐.......真係唔敢再題勒!

唉, 小朋友病真係令人擔心C... 健康最緊要. 等佢好返你地再開開心心去玩啦~

原帖由 sony_ar 於 10-11-26 14:59 發表
今日我地都無得去旅行呀! 因此亞仔感冒,因氣管收窄,呼吸困難,仲入埋院tim 琴日返左屋企啦!但病徵愈來愈嚴重,咳呀,鼻水呀,眼水都出埋......一臉病容.so poor.
我地都唔敢題今日係學校旅行一事,怕佢傷心.:ro ...

醒目開學勳章

小朋友無事呀ma,要保重呀,氣管有事真係好麻煩架,記住冬天着衫最好有企領,冬的話用頸巾,唔好冷親個喉嚨呀,朝早返學太凍最好帶個口罩先出去,免得個小朋友氣管直接吸入冷空氣而收窄,仲有呀,中醫師話就算下天呀,係冷氣房都最好着長衫長褲,因為唔好冷親手踭同膝蓋呀,咁樣就好易病架啦

今日接囝囝放學時,有位k3媽媽說她囡囡那班有廿多人染上感冒.
學校有通告說會加強清潔,我認為校巴也需要啊!一會兒便致電校巴司機要求他留意一下!

嘩, 今日送阿囡上校車時,架校車係空既,平時應該有兩位K2學生上車先嫁,d菌真係咁緊要!!

醒目開學勳章

唔係咁誇呀,不過我囝今日都無返呀,咁凶佈,咁我囝聽日返唔返好呀

學校upload咗d新相, 終於見到1張生日會班相有映希喇... 貢多人, 真係難過中六合彩~
‹ 上一主題|下一主題