用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院幼稚園 2010-11年 K1班 媽媽交流站
樓主: Tamama527
go

2010-11年 K1班 媽媽交流站 [複製鏈接]

醒目開學勳章

我買左中碼,好似又大左d,但今日左啦,無得換lu,致致表姐比的仲大件

醒目開學勳章

請教K1B同學仔mami,係咪明天還圖書呀,我唔記得呀

回覆 11# Tamama527 的文章

Tamama
我亞囝98cm高,
運動服,他給22碼!! 我換了24碼 & 校褲,他給21.5碼!!我換了23碼. 你話是不是太細啊!!!

運動外套,他給s碼!!我換了m碼.

運動服26碼真的太大,著到k3都可以啊!!:D

致致媽,
應該下星期一先還呀.

原帖由 Tamama527 於 10-11-1 10:22 發表
請教K1B同學仔mami,係咪明天還圖書呀,我唔記得呀

醒目開學勳章

下,下星期1,我今日比致致帶左tim,個書包重左

醒目開學勳章

回覆 [quote]原帖由 sony_ar 於 10-11-1 16:17 發表

我運動服都係訂左24碼呀,再大d的屋企有啦,所以想買件啱身d的,校服公司更係想出年再搵你做生意啦,咁咪比 just fit 我地羅

醒目開學勳章

我聽個囝講話歌唱比賽,班主任仲未叫佢地地出黎唱歌,唔知係咪的呢,有無其他mami知呢

我諗借還圖書每班都唔同,囡囡c班上星期還,琴日再攞左d新書返來...

我囡囡都話未唱歌喎....

請問有無媽咪分享9&10月份生日會相片,好想睇下,謝謝!

醒目開學勳章

我去抄條 link 比你睇,K1B的啱唔啱睇呀

http://www.facebook.com/album.ph ... 61&l=e32b1fb33f

醒目開學勳章

http://www.facebook.com/album.ph ... 61&l=e32b1fb33f

醒目開學勳章

sorry呀,抄唔到tim,如果你係B班,去
http://forum.edu-kingdom.com/vie ... page%3D1&page=3
有呀

我仔仔104cm高, 24碼好似just fit, 外套好細件, 都冇睇咩size.

原帖由 sony_ar 於 10-11-1 16:17 發表
Tamama
我亞囝98cm高,
運動服,他給22碼!! 我換了24碼 & 校褲,他給21.5碼!!我換了23碼. 你話是不是太細啊!!!

運動外套,他給s碼!!我換了m碼.

運動服26碼真的太大,著到k3都可以啊!!:D ...

Hi, 我仔仔都係K1J. 你女女叫咩名呀?

原帖由 GabbyMaMa 於 10-10-30 11:13 發表
good idea, keep in touch, my gril is in class K1J.  the uniform is just arrived, but the jacket is too small ,,, will u all change to the winter uniform on Monday?

謝謝您!睇到我個女了!

原帖由 Tamama527 於 10-11-2 13:14 發表
sorry呀,抄唔到tim,如果你係B班,去
http://forum.edu-kingdom.com/viewthread.php?tid=2219465&extra=page%3D1&page=3
有呀

我又睇到我地兩個女又傾計! haha!
原帖由 pakayalo 於 10-11-2 14:43 發表
謝謝您!睇到我個女了!

k1c, 昨天11/2巳開始歌唱比賽,囝囝說有幾位同學巳唱了,不過未到他.兩位唱baa baa black sheep, 有一位唱 litter star.
囝囝也是唱baa baa black sheep的啊!

原來K1C已經開始唱歌比賽,我個仔IVAN日日都話有唱歌,都唔知真定假,立行媽咪你個囝囝好叻,識得講咁多嘢比你聽。

醒目開學勳章

我今晚又問下個囝有無唱歌先,之前問佢話無呀
有晚我同佢讀下書,講到燒野食,我問佢係學校有無玩燒野食呀,佢答我話有呀,我頭先係K1D個邊見到有mami話個囝有玩到喎

都唔知掂解,我個女超喜歡你個女,我同佢講,上堂唔好成日傾計,佢話唔得喎,我個女話佢好鍾意我,我又好鍾意佢.

原帖由 fattyangela 於 10-11-2 20:44 發表
我又睇到我地兩個女又傾計! haha!
‹ 上一主題|下一主題