用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 哪間幼稚園較易銜接喇沙小學的課程或教學模式? ...
go

哪間幼稚園較易銜接喇沙小學的課程或教學模式? [複製鏈接]

想問以下哪一間幼稚園,較容易銜接喇沙小學的課程或教學模式?
本人住九龍區, 心儀的幼稚園如下:
st.catherine, 樂基, 根德園, 學之園.
   0    0    0    0

四間中, 我只會揀根德園

原帖由 bbkitko 於 10-10-23 22:40 發表
想問以下哪一間幼稚園,較容易銜接喇沙小學http://adex.baby-kingdom.com/www/delivery/avw.php?bannerid=565&cb=2104的課程或教學模式?
本人住九龍區, 心儀的幼稚園如下:
st.catherine, 樂基, 根德園, 學之園. ...

我都只會揀根德

但係, 喇小係津貼. 基本上唔關幼稚園事.

唔係應該揀劍鳴咩? 校長以前係LS校長, 好多LS舊生都送自己小朋友入劍鳴

醒目開學勳章

原帖由 elmolly 於 10-10-24 00:38 發表
唔係應該揀劍鳴咩? 校長以前係LS校長, 好多LS舊生都送自己小朋友入劍鳴

為什麼呢? ex-校長都方便'扣'門?

如果係舊生, 已經係20~25分啦. 其實都好過好多人. 不過, 真係到到叩門, 都係要打人情牌....

加埋, 仲要搬埋去41網, 先至叫有得抽下.

原帖由 elmolly 於 24-10-2010 12:38 AM 發表

原帖由 elmolly 於 10-10-24 00:38 發表

但係佢老人家好似前幾年過左身喎,叩門未必有關係!

原帖由 Lilo 於 10-10-25 15:18 發表

但係佢老人家好似前幾年過左身喎,叩門未必有關係!

唔係叩門, 係講緊課程銜接LS.

Kentville for sure. Because La Salle is very difficult in Chinese.
‹ 上一主題|下一主題