用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際英文幼稚園 st catherine面試大概需時幾耐??
go

st catherine面試大概需時幾耐??

st catherine面試大概需時幾耐??
仔仔interview時間係星期五朝早8點幾~
大概幾時完??
因為打風老公可能無左假期..
可能要我去.. 但係我又要番工..

For my daughter, last year it took about 2X mins (including the waiting time and interview time)

原帖由 primrose_bb 於 10-10-21 18:01 發表
For my daughter, last year it took about 2X mins (including the waiting time and interview time)

請問見的時候, 係先比一班小朋友(<呢度會有幾多小朋友一組?)一間房玩後, 就單對單面試嗎? 如係有幾多位先生問家長及小朋友? 同係外國人問定中國人呀? 謝謝

SC我自己覺得係一間好有系統o既學校,安排得好好,我都係大概等咗20-30mins就in完走得喇。

原帖由 giant_japan 於 10-10-22 06:42 發表

請問見的時候, 係先比一班小朋友(

房內有十多位小朋友分兩三張檯坐,每檯約五、六個小朋友玩積木,家長坐近牆邊。

單獨面試係一老師對一家長及一小朋友。如你揀粵語面試,就會係香港人老師 interview 同埋係唔需要講英文的。

請問係雅息士道定係羅福道見架?

原帖由 haydenden1023 於 10-10-22 13:37 發表
請問係雅息士道定係羅福道見架?

應該全部都係羅福道

When my daugher had the interview, we took the english one and it was a native english teacher who led the interview.  He was very nice.

咁有冇人知普通話果PART係點GA?  會唔會用普通話問家長?  大約係問小朋友咩野GA?

原帖由 mewmew2 於 10-10-27 15:45 發表
咁有冇人知普通話果PART係點GA?  會唔會用普通話問家長?  大約係問小朋友咩野GA?

問小朋友有關眼耳口鼻既簡單問題
拎3件物件出來問小朋友問題
一張a4 paper上面有幾幅圖, 老師讀一次小朋友跟住讀一次

再問家長問題
1. 屋企用咩語言
2. 點解要入英普班

想問下如用英文面試係咪都係可以選英粵班?定只可選英普班?

想問下有幾多人係5/10 - 10:45見? 同有無人係早過10:45的?