用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

2nd interview [複製鏈接]

今午收到通知信了!:D  Thanks God!
   0    0    0    0

Good luck!

原帖由 bamama 於 10-10-21 14:11 發表
今午收到通知信了!:D  Thanks God!

good luck:

good luck
我衰左喇

Thank you!

manicheung, 你收到reject信, 還是未收到信? 如果未收到, 可能仲有希望呢!

我冇希望喇,收到信reject信喇
原帖由 bamama 於 10-10-21 18:25 發表
Thank you!

manicheung, 你收到reject信, 還是未收到信? 如果未收到, 可能仲有希望呢!

我囝都有得2nd in.

醒目開學勳章

我個仔終於收到第一間學校有得second interview!
依家唯有冀望宏信加培僑..........

回覆 3# manicheung 的文章

連 waiting list 也沒有嗎 ???

2nd in okay 咗。咁有無人知有幾多%會confirm offer(2nd in 之後)?50%,60%,70%???
另題:沒有2nd嘅BK 友,不要失望。或者嘗試寫信到學校,當然時間一定是很漫長。事實告訴我很多很多學校都會考慮家長誠意,最終也有很多成功例子在我身邊發生。請努力,如果妳仍然有所期望小朋友在宏信學習。加油呀各位。笑。

我仔也收到信了

學校話係waiting list,但我已經冇晒信心喇,好失望呀
原帖由 bananalemon 於 10-10-22 06:52 發表
連 waiting list 也沒有嗎 ???

原帖由 l媽媽alice 於 10-10-22 07:52 發表
2nd in okay 咗。咁有無人知有幾多%會confirm offer(2nd in 之後)?50%,60%,70%???
另題:沒有2nd嘅BK 友,不要失望。或者嘗試寫信到學校,當然時間一定是很漫長。事實告訴我很多很多學校都會考慮家長誠意,最終也有很多成功例子在 ...
其實係咪真係有用呢?因為我都想試吓咁做,但老公話我"were"爛塊面喎,攪到我唔敢做,個心又擔心到飛起,我只係報左兩間直資,呢間已經失敗左,另一間查實仲加唔洗諗......

原帖由 manicheung 於 10-10-22 09:09 發表
學校話係waiting list,但我已經冇晒信心喇,好失望呀   

We are in the waiting list also. Were all students who did not have the chance for 2nd In drop into the waiting list?

我都收到信啦,仔仔有得2ND IN~~

manicheung你試下寫信啦,好多學校都好受家長既誠意架~

係呀, 其實仲有機會. 我個朋友上星期先入application form, 佢地都收, 話如果有2nd round, 都會考慮, 因為上年宏信都有2nd round 的收生.

為左小朋友, 要主動啲為他們爭取, 寫信完全係誠意的表達, 加油!  有時啲爸爸係唔會好明白嘅, 我地班媽咪支持你.

Does anyone know about the format of the 2nd interview?

And, how many students are shortlisted for this 2nd interview?

我囝囝都係2nd round in架!
原帖由 bamama 於 2010/10/22 11:39 發表
係呀, 其實仲有機會. 我個朋友上星期先入application form, 佢地都收, 話如果有2nd round, 都會考慮, 因為上年宏信都有2nd round 的收生.

為左小朋友, 要主動啲為他們爭取, 寫信完全係誠意的表達, 加油!  有時啲爸 ...
2016 13th SINGAPORE OPEN GYMNASTICS CHAMPIONSHIPS
https://youtu.be/ewiq2eV63X0
2014年全國青少年藝術體操錦標賽-亞軍
https://youtu.be/OAEC8aaPeB0

我冇希望喇,收到信reject信喇

mainicheung,
唉, 我仔都無得 in 呀, 我咪仲失望 la, 我日日早午晚都上bk睇吓, 仲勤力過煮飯呀, 我個仔話 4 個老師 3 個讚佢 good 架, 點知都係唔得呀, 唉...................................................................................................................................................................................................................................................................................

‹ 上一主題|下一主題