用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 Any comments for "Kiddie Sky English Centre"? ...
go

Any comments for "Kiddie Sky English Centre"? [複製鏈接]

醒目開學勳章

見到佢個web 的課程好似幾好咁,但好似係new centre...請問有無人係度讀緊? Good or not? Thanks
   0    0    0    0

醒目開學勳章

he he...咁我知道啦,咁你有無好介紹呀?

原帖由 fionau 於 10-10-19 14:30 發表
我試過堂, 我自己覺得........... 我咁答你,你唸下啦

我小朋友返左都有半年啦...
我自己就覺得唔錯..我其他朋友d仔囡都有讀緊呀...

醒目開學勳章

really?
可唔可以講下他們的教法? Thks

原帖由 beagoodmother 於 10-10-20 16:15 發表
我小朋友返左都有半年啦...
我自己就覺得唔錯..我其他朋友d仔囡都有讀緊呀...

佢都幾全面..writing,reading都會有....全英文上課..同埋一班唔會太多人囉...
因為我小朋友間小學唔會教grammer...
而小朋友學英文最重要打好個底...
同埋我最欣賞lee間中心會幫小朋友對功課...等小朋友自己知自己錯咩...
我之前補過個d..佢地淨係會比返個答案小朋友...無解釋...
原帖由 rebecca0113 於 10-10-20 16:57 發表
really?
可唔可以講下他們的教法? Thks

原帖由 beagoodmother 於 10-10-20 21:40 發表
佢都幾全面..writing,reading都會有....全英文上課..同埋一班唔會太多人囉...
因為我小朋友間小學唔會教grammer...
而小朋友學英文最重要打好個底...
同埋我最欣賞lee間中心會幫小朋友對功課...等小朋友自己知自己錯 ...

唔教 Grammar 咁教乜! Creative Writing / Reading Story Books!!!

RE : Any comments for "Kiddie Sky English Centre"?

我小朋友在Kiddie Sky 讀了Grammer class差不多半年,我最初選這中心, 是因學費平, 所以試一試, 現在我覺得超值。 我覺得他們的教學摸式及Worksheet 做得不錯, 有淺又有深, 我小朋友在這裹學到很多英文生字及一些Grammer。 這中心的學生較參差, 有些可聽得懂英語, 她們可學深一點, 但有些會聽不懂英語的, 會學淺一點, 待她們慢慢適應, 同時, 亦可改善她們的英語領聽及會話能力, 不要放棄呀 !
另外, 在入學時, 她們有試堂作評估, 然後會分班, 給予不同程度之學生在合適之班別內上課。

醒目開學勳章

的 comments 都好似好極端咁wor.....1係就講好好,1係就講到好差.....點衡量好呢??

學校無巨體咁講d grammer係點用嫁...

原帖由 happyvalley 於 10-10-20 23:13 發表

唔教 Grammar 咁教乜! Creative Writing / Reading Story Books!!!

你好呀...我小朋友係返星期六3:30既班嫁...你小朋友呢?
原帖由 wmandy 於 10-10-21 10:05 發表
我小朋友在Kiddie Sky 讀了Grammer class差不多半年,我最初選這中心, 是因學費平, 所以試一試, 現在我覺得超值。 我覺得他們的教學摸式及Worksheet 做得不錯, 有淺又有深, 我小朋友在這裹學到很多英文生字及一些Gram ...

Re : Kiddie Sky English Centre

我小朋友讀星期六1:45班

Re : Kiddie Sky English Centre

我知道有些小朋友上課一個月, 就不讀, 是因為她們聽不懂老師說什麼, 因老師是以英語授課, 她是不會說任何一句中文的。 其實, 比機會自己小朋友慢慢學聽英語, 不是很好嗎 ? 我相信在這裡以英語來聽及答問題之機會較多, 學不到Grammer, 可當學了會話及領聽囉, 因學費唔貴。
不要放棄這個語音環境呀 !
另外, 她們上課時, 老師會不停地問問題, 有關上一課或今堂會教之上課內容, 如果不懂, 老師會向小朋友解釋一次, 然後再出有關問題問小朋友, 看她們懂不懂, 如不懂, 又會解釋一次, 又再問....

我兒子明天早上會去上一課(free trial lesson),不過可能會因颱風取消.

Are the teachers NETS or locals?  Thanks!

Re : Are the teachers NETS or locals?

老師是中國人, 據我知道, 她們是在外國長大的, 她們的英文口音應該OK, 因我囡囡沒有投訴過她們的讀音有問題, 而我囡囡由k1開始已跟英藉老師學Letterland Phonic, 直至現在, 我囡囡已一年級啦.

我阿囝前星期六上左個1堂free trial lesson, 佢就要我即時報名.
我要佢講左3個優點說服我: 佢話個度全堂用英文教,佢會訓練到自己聆聽能力; 個英文程度深d, 有挑戰性; 佢仲話佢問問題要用英文, 而導師好有心機用英文解到佢明, 佢好欣賞.
其實以前佢都被我迫過去好幾間英文中心, 佢唔係話悶就話淺, 一時話導師無愛心, 今次希望真係好啦.
佢上左兩堂, 我見佢d功課比起學校真係有d深. 可能佢真係好鍾意呢個班, 佢居然自己查完字典做晒d功課, 佢重話學到9大行星既英文生字, 返黎第一時間要考爸爸, 好以真係好開心.
‹ 上一主題|下一主題