用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 和富慈善基金李宗德小學 圓玄和李宗德..大家會點選擇???
go

圓玄和李宗德..大家會點選擇??? [複製鏈接]

本人的兒子已考獲以上兩間小學,不知那間比較好,而家仲心大心細,未知選擇那一間,但最遲要星期四便要決定(因要去註冊),請問有無媽咪可以幫幫忙,比d意見呢??感激感激....
   0    0    0    0

原帖由 kitcowong 於 10-10-18 23:51 發表
本人的兒子已考獲以上兩間小學,不知那間比較好,而家仲心大心細,未知選擇那一間,但最遲要星期四便要決定(因要去註冊),請問有無媽咪可以幫幫忙,比d意見呢??感激感激.... ...

其實邊區近自己就揀邊間,我當初都係呢個原因而揀左呢間,想像到揀屯門的話,小朋友就要6點起身返學都好苦,放學參加課外活動又冇校車安排,要自己去接,又唔係有特別好既comment,咁辛苦為乜?如果問出面名校同呢間比,我就唔識比意見喇

原帖由 kitcowong 於 10-10-18 23:51 發表
本人的兒子已考獲以上兩間小學,不知那間比較好,而家仲心大心細,未知選擇那一間,但最遲要星期四便要決定(因要去註冊),請問有無媽咪可以幫幫忙,比d意見呢??感激感激.... ...

please check pm.

THANKS Acalbum ^^...已經睇左你send俾我的資料,多謝提供..

回覆 3# nakoko 的文章

nakoko: thanks,原來你的小朋友也是李小學生??請問是幾年級??我個仔下年度小一呀!!^^

原帖由 kitcowong 於 10-10-19 13:58 發表
nakoko: thanks,原來你的小朋友也是李小學生??請問是幾年級??我個仔下年度小一呀!!^^

一年班

上年都因為這問題煩惱了一星期, 其實兩間各有長短. 而圓玄較吸引是有外藉老師. 李小就校園較舒適和近自己的家. 我知有街坊同樣一直很煩惱兩間點揀. 開學後, 又撞返街坊, 原來大家都最終揀返就近的李小. 現在返李小都讀得幾好, 小朋友返得好開心,早上不用很急起來梳洗, 參加完課外活動,仍有時做功課,練琴,玩,看電視和溫習.

親子王國及教育王國禁止用戶於簽名檔內張貼宣傳連結或相關內容,因此閣下簽名檔內容已被刪除,特此通知。

醒目開學勳章

原帖由 ayaya86 於 10-10-20 23:19 發表
公喜哂啊
想問下樓主知唔知道如果小朋友唔係呢區讀幼稚園
如果想報你小朋友個2間小學可以嗎

hello ayaya86...好似無關讀咩幼稚園架,係適齡入讀小一
o既小朋友就可以遞交申請表,當然你要留意學校的申請時間啦,唔好過期,如果過期會唔接受申請架!^^

我囡囡都係2011年入讀小一, 不過我地住屯門呀!

原帖由 kitcowong 於 10-10-21 09:30 發表

hello ayaya86...好似無關讀咩幼稚園架,係適齡入讀小一
o既小朋友就可以遞交申請表,當然你要留意學校的申請時間啦,唔好過期,如果過期會唔接受申請架!^^ ...
‹ 上一主題|下一主題