用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖瑪利學校 1A班午飯義工
go

1A班午飯義工 [複製鏈接]

呢幾個星期, 做1A班的午飯義工, 你地D囡囡大部份都食得好少, 半盒已經叫好好, 有D交返出黎時, 好似無食過咁>_<, 上兩星期, 有一個囡囡, 午飯一完, 竟然見佢開包OREAL餅食, 於時我問佢係咪食唔飽, 咁快要食餅!? 仲叫佢下次要食多D飯, 唔好浪費~~ 佢笑笑口, 有D尷尬咁望下我走開了....
   0    0    0    0

好多謝你提點!  我女係1A 班架, 佢話我聽佢食到一半, 唔知真唔真?

我想一年班飯盒份量應該比高年級姐姐既少D, 因為平左"伍毫子"!  其實一年班D女食量真係唔多,以你觀察係咪應該再比少D份量比低年班,以免浪費呢?
我平時係街都係同囡囡佢 share 一碟飯, 我同佢都夠飽咯!

原帖由 J_D74 於 10-10-16 23:19 發表
呢幾個星期, 做1A班的午飯義工, 你地D囡囡大部份都食得好少, 半盒已經叫好好, 有D交返出黎時, 好似無食過咁>_

我也是午飯義工, 我覺得1A 班相比其他班快食完, 同學 好快食完走出班房

Dear all,

Thanks for your kind assistance to our daughter in 1A.

Parentslove

嘻嘻, 我想請問, 佢地係咪想快d去玩, 所以事但食d, 少少飽就算??

我相信有D係. 但有小朋友話D飯唔好食.

原帖由 rosactf9999 於 10-11-2 15:50 發表
嘻嘻, 我想請問, 佢地係咪想快d去玩, 所以事但食d, 少少飽就算??

我個女都話d飯唔好食, 不過, 我就見到d賣相都幾好架喎.....三文治餐, 我見到都流口水, 好想食添, C餐STEAM飯呢, 就好似行貨左D....但好在夠熱, 望同嗅都唔差架喎@_@
好多都食得好慢, 咁打鐘後, 應該都係心急想出去玩, 不過每次我都叫佢地"下次要食多D, 唔好浪費", 佢地都回應話"好飽啦AUNT"........
原帖由 carollpc 於 10-11-8 22:34 發表
我相信有D係. 但有小朋友話D飯唔好食.

Dear J_D74,

Thank you very much for your kind assistance.

I consider the lunch is acceptable.  The point I would like my daughter order the lunch is "team spirit".  They already have three to four choices everyday.  A lot better than other school.

Also, my daughter is quite concern what does she eat every month.  She can make her own decision, of course with parent's suggestion.

parentslove
‹ 上一主題|下一主題