用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖家學校(九龍塘) 召集1B班的媽咪功課討論
樓主: maysim88
go

召集1B班的媽咪功課討論 [複製鏈接]

原來只係有2部份, 不過有一份真係幾深. 因平時的功課都唔多見. 大家努力

不過我囡囡講我地果班有人全部100分哦. 真係厲害

原帖由 277177 於 10-10-27 14:53 發表
我個女成績麻麻咋, 不過份卷好深 lor, 佢分兩部份, 一part係有得讀既, 成績都唔錯, 另一part 好多都無得讀既, 我一見哥份卷既成績真係嚇死, 再睇埋d 內容, 真係無理由比d 咁深既題目佢地做.

好多學校 小一既中文填 ...

原帖由 jackie_lau2000 於 10-10-27 15:11 發表
原來係有3部份, 不過有一份真係幾深. 因平時的功課都唔多見. 大家努力

有人全部100分, 好勁喎 !

原帖由 jackie_lau2000 於 10-10-27 15:11 發表
原來只係有2部份, 不過有一份真係幾深. 因平時的功課都唔多見. 大家努力

嘩.....好勁喎,我問囡囡幾多分,佢話唔知喎 比佢激死.好想快d返去睇吓.

另一份真係幾深,囡囡考得麻麻哋.....下次要努力d啦...加油

份測驗真係好深喎 !

原帖由 cooltungtung 於 10-10-28 12:15 發表
另一份真係幾深,囡囡考得麻麻哋.....下次要努力d啦...加油

我囡講要下次要加油努力. 做多些閱讀理解的題目

囡囡話同學仔講英文都有"每日一篇",真的嗎?幾時派咗User ID同 Password????唔該

原帖由 cooltungtung 於 10-10-29 08:39 發表
囡囡話同學仔講英文都有"每日一篇",真的嗎?幾時派咗User ID同 Password????唔該

吓 ? 有咩 ?

原帖由 Chincco 於 10-10-29 15:39 發表

吓 ? 有咩 ?

係咪i-classroom?是另外一個來的.

英文係longman, 不過係每週一篇.....唔係每日...

help~有冇人可以幫到我呀~我女女今日發燒冇返學,家課冊英文G.E P.22(1~6)係邊6個呀~唔該......................急..................

P.22
1.Dan has one pencil case.
2.He has two pencils.
3.Helen has five erasers.
4.She has four rulers.
5.Billy has two water bottles.
6.He has six crayons.
7.Penny has six erasers.
8.She has ten pencils.

Any HFCS old girls have sent their girsl studying in this school?

Hello.....I am also an old girl graduated from HFCS.....I have a littel girl aged around 2 years old...........I plan to send to her to study in HFCS (Kowloon Tong)............
Any HFCS old girls have sent their girsl studying in this school? Is it a very good school now? I have heard that the teachers in HFCS are very strict!.....Is it true? The students have to do a lot of homework every day!........Any comments?

thank you veyr much!

回覆 2# natmama04 的文章

thx~

囡囡話今日旅行要帶食物分享喎.......he he... 我預備左芝士火腿三文治比佢......

前天女教兒做英文WB, 佢亦都好比心機去做好份功課, 跟首做返上次改正改好後看見女兒D字寫得唔靚給我刷掉個字叫佢寫返好D字, 我冇理同佢check o下其他功課做成點............ 點知第ニ天放學回來女兒說: 媽媽老師在手冊寫左我欠交工課! 我有好比心機去做喎有交架~ 點解咁既??? 原來改正寫漏我刷掉左一個字就咁要 "欠交功課" ! 女兒和我都好唔開心, 唉! 我話算啦~ 下次小心D啦~ 但係自己內心真係唔開心、好唔開心、好唔開心!!!!感覺受了打擊和 壓力...................

‹ 上一主題|下一主題