用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: Lhin
go

好心急!!!! [複製鏈接]

原帖由 victorf 於 10-11-22 21:25 發表
各位準家長,心情如何?
學校其實會唔會俾番D回應我地?呢排係咁比人問....
最慘今日官/津放榜,朋友見我地無offer出,跟手問註左邊道,之後又要解釋一輪...好煩.... ...

學校會响聽晚舉行家長晚會交代事件!

原帖由 ChristyMammy 於 10-11-22 22:45 發表

可還你們學校一個公道嗎?

請問有冇人知道現在嗰2nd interview(2011-2012年度)情況進行成點呢?現在已經收咗幾多位學生呢?
我真係好心急想知,請幫忙!PLS
我好想我個小朋友有真道的offer!
thx!!

原帖由 ChristyMammy 於 10-11-22 22:45 發表

唉...對現有家長, 學校有好多渠道解釋同處理, 但我地呢班夾心人(準家長)...特別係10月就註左冊而放棄左自行分配既, 真係好有壓力...

睇見D FORUM 日日丙, 舊既家長又入番晒私人FORUM/GROUP度傾....真係好缺乏資訊...想搵支盲公竹都好難...

正如某位"同路人"係第二條THREAD講, 真係好想可以大大聲話俾人聽真道收左我個小朋友, 而人人第一個反應係贊小朋友叻, 而唔係問"係咪新聞講果間XX書院..."

老實說,我地從無擔心過學校同管理層有做邪惡既事,只係唔想小朋友好似未去就有"原罪"咁...大拿拿11年架...

希望校方真係做D野,釋除公眾疑慮,有過則改,挽回公信力,起碼俾我地安安樂樂...

Hi! 我有兩隻化骨龍!

Hi Victorf
You can see the annoucement from Logos at websites below posted by qqdad.
http://qqdad.wordpress.com/2010/11/22/%E4%B8%8A%E4%B8%8B%E4%B8%80%E5%BF%83/
Also, you can also see all information at Logos school's website which is open to public.
More truths will come out soon. Be patient.

原帖由 victorf 於 10-11-23 09:09 發表

唉...對現有家長, 學校有好多渠道解釋同處理, 但我地呢班夾心人(準家長)...特別係10月就註左冊而放棄左自行分配既, 真係好有壓力...

睇見D FORUM 日日丙, 舊既家長又入番晒私人FORUM/GROUP度傾....真係好缺乏資訊 ...

個D我晨早都睇晒....而家只係希望下周一可以平平安安....

原帖由 victorf 於 10-11-23 09:09 發表

睇見D FORUM 日日丙, 舊既家長又入番晒私人FORUM/GROUP度傾....真係好缺乏資訊 ...

明白準家長嘅心情,但由於校董會要本週後期才從外地(探訪)回港,故此校長暫時也不能繞過校董會向外界發佈任何消息,但不要太擔心,待本週過後,校方會對外作出澄清,以消公眾的疑慮。
網上「有心人」留言插真道,身為真道家長也不好受,但既然「有心人」有心要我們受更多的傷害,由得他們吧。無論「有心人」如何插,也不能改變「真道是一所好學校」的事實。
若大家是基督徒,也請為此事向主禱告。

原帖由 littlefaith 於 10-11-23 11:50 發表

明白準家長嘅心情,但由於校董會要本週後期才從外地(探訪)回港,故此校長暫時也不能繞過校董會向外界發佈任何消息,但不要太擔心,待本週過後,校方會對外作出澄清,以消公眾的疑慮。
網上「有心人」留言插真道,身為真道家長也不 ...

多謝你既鼓勵!
無論如何, 真的要多點禱告,求主賜智慧俾管事既人...
亦賜我們平安...阿們...

我跟您一樣,同是準家長。現在事情已越來越清楚, 對學校的擔心也減低了許多。
心里不舒服的, 反而是眼見審計目標對象「教育局」好似非常安樂, 如果不是「教育局」無能, 那會拖累有心辦好教育的學校受批評? 我覺得,  「教育局」是有心轉移大眾焦點到各校, 這樣, 好讓「教育局」可繼續安樂。究竟「教育局」班人係搞政治, 還是搞教育? 審計處是否應該道明其審計的真正意義?!
原帖由 victorf 於 10-11-23 14:16 發表

多謝你既鼓勵!
無論如何, 真的要多點禱告,求主賜智慧俾管事既人...
亦賜我們平安...阿們...

件事發生咗, 俾傳媒渲染, 我都替"真道"不值, 係另一個留言版有人話丘校長的不是, 我都唔明白D"有心人"所為何事?
而家公佈咗其他有問題既直資學校, 又無人提及, 唯獨此事開始時, 只有"真道"俾人說三道四, 真係好過份.
‹ 上一主題|下一主題