用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 九龍真光中學(小學部)
樓主: 山山
go

九龍真光中學(小學部) [複製鏈接]

回覆 3# ohmama 的文章

校舍大與小,並不是重點。

我見到我個女同埋班同學六年的成長,係單純D,但佢地鐘意返學到連病都唔想請假,呢點我自己細時都做不到!咁樣証明佢地係好愛間學校。

Wan2010
多謝你的資料,我想再了解多些,學校谷唔谷?同理功課多唔多?

回覆 1# dream_dream 的文章

唔覺得學校太谷,記得曾有家長因此有微言。有D家長就自己谷自己個小朋友,例如每朝五點起床温習。
我最近比較過我姪仔間屋邨小學,九真功課量可算不多!相比中學,簡直就係easy.

回覆 14# wan2010 的文章

many.............. many thanks to your info and sharing !!!!

PM you already!!

大家要小心d信用卡資料, 比左人, 會好易中招!!! (click here -- 我中招全文) :-(

回覆 1# 山山 的文章

I have sent it to you already.
Let me know if you want to know more.

Highly suggest you to pay a visit to the school to see if it really fits your kid before decision.
‹ 上一主題|下一主題