用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 如果有媽咪收到WKF小一收生信....可否報料。謝謝! ...
樓主: edwinho123
go

如果有媽咪收到WKF小一收生信....可否報料。謝謝! [複製鏈接]

請問你地係已經肯定今日收唔到信定係未返屋企睇? 因為我屋企冇人, 我要等放工返屋企先知... 好期待, 我諗我今日係公司都係遊雲kar la....

Late receive means reject?

由於阿女話都係想讀女校,而且唔想放棄大抽獎...
所以今日已fax放棄學位!
祝各位好運!

今日又未收到呀!!!

WKF唔係最心儀,但好想有一間在手呀!!!

May be 2nd interview or waiting lists.  Keep checking the mail box daily!

原帖由 pho2009 於 10-10-12 10:31 發表
Late receive means reject?

好似收到信o既都係accepted,係咪即係未收o既就係reject呢?

我好想快d放工返屋企睇信箱... 但又好驚冇信... 好忐忑不安呀....  

醒目開學勳章

原帖由 QutieBaby 於 10-10-12 14:44 發表
好似收到信o既都係accepted,係咪即係未收o既就係reject呢?

我特登返去睇..... 係冇信的. 我估未收o既唔1定係reject, 等佢18 Oct 有幾多人真係去註冊至知. 因1去註冊就冇得玩政府抽獎. 有人唔去註冊, 就代表仲有位再收人.

大家努力ar~~

我今日都無信.
但上年我無聽過人收到REJECT. 只係好多人WAITING LIST.

請問有冇人今日收到offer letter?? 如果有, 我今晚都仲有丁點希望, 如果冇, 我就要有定心理準備, 因為落空左好多次... 雖然已經習慣, 但都係控制唔到心情....  

其實一定有人放棄, 不竟, 當中一定有人將WKF 用作 "INTERVIEW" 初體驗, 所以, 仍有希望.

我估取錄信己寄出...如果呢round無...要等有人放棄...再會就機會.....而月底前,所有人都會收到信.........

我諗佢哋係寄晒d信給第一批取錄小朋友....等有人18號放棄後再寄信俾第2批入選小朋友。之後其餘小朋友就會係on waiting list...

祝各位心想入呢間學校的媽咪快d收到信!

I just called the school, they said the result will be delievery batch by batch until end of November.  That means no we need to keep checking the mail box daily until we receive the letter.  I believe another peak time for letter receive will be after the lucky draw result.

咁都得?!

原帖由 pho2009 於 10-10-13 09:56 發表
I just called the school, they said the result will be delievery batch by batch until end of November.  That means no we need to keep checking the mail box daily until we receive the letter.  I believ ...

我覺得佢地系第一批看幾多人接受Offer,有剩餘學額再send第二批,第三批....

我個女得左,不過會放棄啦,祝大家好運!

我係星期一收到acceptance letter, 今日一早去左註冊, 我個仔無物分, 派位好渺茫, 所以都唔係太多選擇, 呢間都係心儀嘅, 阿仔interview之後都話鍾意, 希望佢讀得開心喇

我不太欣賞這個做法. 這樣會讓人很困擾.  即係IN左3個月之後有RESULT......真係唔係卦咁大懲罰.

原帖由 share123 於 10-10-13 10:22 發表
我覺得佢地系第一批看幾多人接受Offer,有剩餘學額再send第二批,第三批....

我個女得左,不過會放棄啦,祝大家好運!

我都覺得好困擾.....成日諗嚟諗去.....但係基本上間間學校都係要等消息....都係差不多咁樣做法。

等政府派位結果咪重長時間!

真係唔喜歡o甘樣的安排......

‹ 上一主題|下一主題